Mozaik
PRIJAVE SU ZA LJUBITELJE FOTOGRAFIJE OTVORENE DO 30. SRPNJA

Novi natječaj
National Geographica
Objavljeno 24. lipnja, 2024.
Već treću godinu zaredom National Geographic potiče ljubitelje fotografije da pokažu kreativnost i talent u novom izdanju specijaliziranog natjecanja za najbolju fotografiju. Sudjelovati možete prijavom/slanjem fotografije u sljedećim kategorijama – "Iz zraka", "Životinje", "Pejzaž" i "Ljudi". Prijave su otvorene do 30. srpnja na https://photocontesthr.natgeotv.com/login.

U izbor ulaze samo autorske fotografije nastale prije najviše godinu dana i koje još nisu objavljene ni nagrađene na drugim fotografskim natjecanjima. Kolaži ili snimci s dodanim, uređivanim ili uklonjenim elementima neće biti razmatrani.

U razdoblju od 1. do 31. kolovoza sve primljene i odobrene fotografije bit će izložene na web-stranici natjecanja, gdje će se održati glasanje za nagradu publike. Profesionalni žiri također će pregledati i ocijeniti fotografije, te proglasiti jednog pobjednika i jednog drugoplasiranog u svakoj kategoriji. Jedan od četiri dobitnika nagrada bit će izabran kao ukupni pobjednik natjecanja.

Ovogodišnji članovi žirija su Jassen Todorov ("Iz zraka"), dobitnik glavne nagrade fotonatječaja National Geographica 2018. godine, čije su fotografije objavili National Geographic, Los Angeles Times, The Guardian i mnogi drugi; Anastasia Taylor-Lind ("Životinje"), fotografkinja i reporterka za National Geographic Society, TED spikerica te stipendistica Zaklade Nieman Sveučilišta Harvard, koja od 2014. fotografira rat u Ukrajini, a pregled njezinih fotografija bio je 2022. izložen u Imperial War Museums u Engleskoj; Davor Petričić ("Ljudi"), koji priča priče slikama i već više od četvrt stoljeća dokumentira svijet oko sebe kamerom, a iza kojega je oko 50 dokumentarnih filmova i serijala; i Luka Vunduk ("Pejzaž"), svjetski poznati i nagrađivani fotograf prepoznat od struke kao vrhunski fotograf krajolika, izabran iz same elite da ponese titulu Canon ambasadora.

D. Miklić
VRIJEDNE NAGRADE
Canon EOS R50 Content Creator Kit

 

Sudionici ovogodišnjeg izdanja natjecat će se za vrijedne nagrade. Dobitnik nagrade publike i pobjednici svake kategorije dobit će Canon EOS R50 Content Creator Kit. Ukupni pobjednik, kojeg će odabrati žiri, dobit će i 3000 eura na kartici Premium VISA Gold. Više informacija, kao i sve uvjete i odredbe natjecanja za najbolju fotografiju National Geographic, mogu se pronaći na linku. Rok za prijavu je 30. srpnja, a rezultati fotonatjecanja National Geographic bit će objavljeni na stranici natjecanja i na posebnom događaju u listopadu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike