Mozaik
PROJEKT “AJMO!” PREDSTAVLJEN JE I U VINKOVCIMA

Veliko zanimanje izvođača i organizatora koncerata
Objavljeno 29. lipnja, 2024.
Nakon predstavljanja u Zagrebu i Šibeniku, pilot-projekt "AJMO!" ovih je dana predstavljen i u Vinkovcima. Na press-konferenciji u zgradi Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima projekt su predstavili: Davor Drezga, suosnivač Ureda za izvoz glazbe Hrvatska, Frane Tomašić, glavni tajnik Ureda za izvoz glazbe Hrvatska, i Mirko Burazer, projektni menadžer.

Projekt je odmah nakon prve najave izazvao veliko zanimanje glazbenika i organizatora koncerata, a situacija je ista i na području Slavonije, gdje je velik broj zainteresiranih, upravo zbog toga što je "AJMO!" fokusiran na poticanje koncertnih aktivnosti izvan najvećih gradova, i to uz - sufinanciranje.

- U projektu Ureda za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia), u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH, koje i financira natječaj, dodijelit će se deset puta deset tisuća eura organizatorima koncerata diljem Hrvatske. Jako nam je drago vidjeti ovoliki broj zainteresiranih i glazbenika i organizatora - rekao je Davor Drezga na predstavljanju u Vinkovcima.

Nakon prijave već više od 300 izvođača otvoren je natječaj i za organizatore - udruge, javne ustanove, samostalne umjetnike, trgovačka društva i obrte. Otvoren je 17. lipnja, a trajat će sve do 15. srpnja.

- Nezavisno povjerenstvo ocijenit će pristigle prijave do kraja srpnja, a promocija rezultata natječaja bit će u sklopu ovogodišnjeg SHIP festivala. Koncerti čija organizacija bude sufinancirana iz projekta "AJMO!" održat će se između 1. listopada 2024. i 1. ožujka 2025. - naglasio je Frane Tomašić.

Dan prije press-konferencije u Vinkovcima članovi Ureda za izvoz glazbe Hrvatska održali su Zoom Q&A i odgovarali na pitanja o projektu te detaljima i uvjetima natječaja, koji su zanimali potencijalne korisnike sredstava.

- Ovaj oblik pomoći svim zainteresiranima bit će dostupan i u srijedu, 3. srpnja, kao i 10. srpnja. Informacije o zoom-linku moći ćete pronaći na društvenim mrežama We Move Music Croatia - rekao je Mirko Burazer. T.K.
Fokusiran na poticanje koncertnih aktivnosti izvan najvećih gradova, i to uz - sufinanciranje

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike