Mozaik
BLANKA DOŠEN NAGRAĐENA U PITOMAČI

U “Blizu srca mog” je predstavila pravu sebe
Objavljeno 1. srpnja, 2024.
Kako je to kada se srce zaljubi u pjesmu na prvu, najbolje zna Blanka Došen. Jedna od najpopularnijih pjevačica starogradske glazbe u pjesmi "Blizu srca mog" predstavlja pravu sebe.

- Kad mi je autor teksta, Željko Krznarić, ponudio tekst, ljubav između pjesme i mene zaiskrila je na prvi pogled. Uostalom, pjevati tekst ovakvog pjesnika kao što je Krznarić za mene je bila velika čast. Osim toga, "Blizu srca mog" ima posebnu težinu za mene, jer sam u njoj opisana ona prava ja, a pod time mislim na moju bit, doživljaj života, umjetnost i senzibilitet. Moglo bi se reći da je "Blizu srca mog" višeslojna. Ona ima taj meraklijski dio, jer tko me dobro poznaje, zna da nisam tipična žena, već zanesena boemka koja svoj život živi kroz umjetnost. S obzirom na to da je kazalište moja velika ljubav, jer sam neko vrijeme bila dio opernog ansambla, skladatelj Stjepan Ruda Rudinski gotovo savršeno je spojio glazbu i teatar, a sve po mojoj želji - ispričala je Blanka.

“Blizu srca mog" premijerno je izvela uživo na festivalu u Pitomači, a potom osvojila i nagradu prvog mjesta za najbolji tekst na književnom hrvatskom jeziku.

- Htjela bih poručiti svim mlađim kolegama da ne posustanu na svom putu, ako duboko vjeruju u to što rade, jer u svijetu gdje je izvrnut sustav vrijednosti, pokušat će vas uvjeriti da je sve crno - bijelo pored vaših vlastitih očiju, a nije baš tako - poručila je.

U planu je i videouradak, a Blanka ne miruje i već marljivo radi na tome. Znamo da će glavna kulisa i ovaj put biti Vukovar, iz želje da pokaže javnosti sve one skrivene, ali čarobne kutove tog predivnog grada. T.K.
Možda ste propustili...

“BAJKERI” STIŽU U KINA DILJEM HRVATSKE

Na otvorenoj cesti s Tomom Hardyjem i Austinom Butlerom

Najčitanije iz rubrike