Mozaik
ANDREJA GRIBL PREDSTAVLJA KORINU EZGETU

Osječka školarka pjeva:
Ljeto mi je baš naj, naj
Objavljeno 29. lipnja, 2024.
Nadam se da će ova dječja pjesmica razveseliti sva srca, kaže Renata Gribl
Korina Ezgeta (8) iz Osijeka uz pomoć sjajne glazbenice Andreje Gribl snimila svoju prvu pjesmu ‘‘Ljeto mi je naj, naj‘‘ kao odličnu najavu ljeta.

Nepresušna radionica vrhunske glazbenice profesorice Andreje Gribl iznjedrila je još jedan mladi glazbeni talent. Ljeto je pred vratima, a Andreja je ostvarila odličnu suradnju i napisala glazbu za pjesmu maloj Korini. Tekst kao i obično kada Andreja piše note djelo je njezine sestre Renate Gribl. Korina, koja je snimila spot za ovu veselu ljetnu pjesmu, ističe se kao svestrana djevojčica. Plesačica je u Plesnom klubu Shine, glumi u dramskoj grupi, a sjajno se snalazi i u plivanju i ronjenju, što je pokazala u spotu. Korina je oduševljena prilikom koju je dobila i uživa u svakom trenutku svog prvog glazbenog uratka.

Vesela i razigrana



- Obožavam ljeto i pjesma me je oduševila jer je vesela, živa i razigrana. Doslovno priziva ljeto. Uživala sam snimajući pjesmu u studiju i baš sam se lijepo zabavila na snimanju spota s prijateljicama. To će mi biti uspomena za cijeli život. Hvala svim sudionicima na ostvarenju moga sna. Nadam se da će se svima svidjeti moj ljetni hit. Velika hvala profesorici Andreji Gribl na svemu i što mi je napisala ovu divnu pjesmu - kaže Korina.

Andreja Gribl presretna je što je otkrila još jedan mladi talent i vjeruje kako je pred Korinom velika glazbena budućnost.

- Jako mi je drago što je ovu veselu ljetnu pjesmu "Ljeto je naj, naj" snimila svestrana i talentirana djevojčica Korina. Smatram da je savršena za ovaj spot jer profesionalno pleše u plesnom klubu Shine, pohađala je dramsku grupu, izvrsno pliva i roni, a njezin glas ima posebno lijepu boju. Kad mi je moja sestra Renata poslala ovaj predivan ljetni tekst, čim sam ga vidjela odmah mi je naišla ideja za melodiju. Pazila sam da melodija bude prilagođena djeci, lako pamtljiva, sa zaraznim refrenom koji lako ulazi u uho i da je djeca mogu pjevati s lakoćom. Tekst pjesme prenosi srž ljeta, poziva na opuštanje, uživanje u trenutku i prepuštanje ljetnim radostima, one trenutke kada zatvorimo oči i osjetimo da smo na plaži, s mirisom mora i sladoledom u ruci. Stihovi "Zatvorim oči, pjesma se čuje, zatvorim oči, plaža evo tu je" prizivaju one trenutke kada mašta postane stvarnost i kada se potpuno prepustimo ljetnoj uživanciji – kaže Andreja te naglašava da se pri snimanju pazilo na svaki detalj i da je tim koji je radio doista vrhunski.

 



- Aranžman, studijsko snimanje i miks pjesme povjerili smo poznatom osječkom glazbeniku, dobitniku brojnih nagrada Ivici Muratu čiji rad uvijek unosi posebnu čaroliju u naše projekte. Za snimanje i montiranje spota zaslužan je Matej Čehovski iz Studija 55, koji je uspio uhvatiti pravu ljetnu atmosferu i prenijeti je na ekran. Na snimanju spota naš službeni fotograf bio je Ivan Baboselac, čije su fotografije savršeno dočarale veselje i energiju pjesme. Njegove fotografije uhvatile su trenutke sa snimanja spota koji će Korini i njezinoj obitelji ostati kao lijepa uspomena. Posebno mi je drago što pjesma spominje odlazak na more, jer svi mi, kada pomislimo na ljeto, zamislimo more i sve one divne uspomene koje stvaramo na plaži. Renata je kroz ove stihove uhvatila sve ono što ljeto čini posebnim – bezbrižnost i taj posebni ljetni ritam koji nas nosi. Zarazni refren "La, la, la, uživancija" i stih "Vjetar u kosi, ritam me nosi, vrti se, zavrti me dok plešemo bosi" dočaravaju osjećaj slobode i radosti dok plešemo bosi na plaži, bez ikakvih briga. Nadam se da će slušatelji uživati u ovoj pjesmi jednako kao što smo i mi uživali dok smo stvarali pjesmu i spot. Želim zahvaliti svima koji su pridonijeli nastanku ovog predivnog glazbenog spota – roditeljima Larisi i Vlatku i bakama, a posebno baki Jasni, koja je od samog početka bila jako angažirana oko snimanja spota i potrudila se oko svih detalja, Music Art Incubatoru u kojem smo uvježbale pjesmu i OPG-u Škobić čija je podrška bila nužna za realizaciju projekta. Zahvaljujem i Mladenu Maleku i njegovoj izdavačkoj kući Nota Bene Records iz Zagreba na predivnoj suradnji koja traje dugi niz godina - rekla je Andreja.

Tekst po kojem je sve i nastalo Renata Gribl je složila onako ‘‘na prvu‘‘:

- Ljeto je vrijeme praznika i godišnjih odmora kad imamo priliku više vremena provoditi s obitelji i prijateljima, a uvijek uz druženja ide i pjesma. Korina i njezine prijateljice predivno su u spotu dočarale tu atmosferu. Nadam se da će ova dječja pjesmica razveseliti sva srca i da će uz njezin zarazni ritam zaplesati i veliki i mali. Drago mi je da je sve ovako odlično ispalo – kaže Renata.

Matej Čehovski naglašava kako je uživao snimajući ovu veselu pjesmu uz djevojčicu koja je kao rođena za ovakvo nešto:

- Imali smo nevjerojatno iskustvo snimajući spot za mladu i talentiranu djevojčicu Korinu u prekrasnoj Villi Katarini. Lokacija je bila izuzetna, s bazenom koji pruža zadivljujući pogled na Dunav. Iza bazena nalazi se očaravajuće polje lavande koje je dodalo posebnu notu vizualnom identitetu spota. Osim toga, okruženi smo bili i stablima marelica koja su dodatno upotpunila savršeni ambijent. Ovo snimanje je bilo pravo zadovoljstvo, a Korinina energija i talent su došli do izražaja u svakom kadru. Jedva čekamo da podijelimo finalni proizvod s publikom – kaže Matej.

Naravno, srce je najveće mami i tati:

- Korina već godinama trenira ples i velika je zaljubljenica u glazbu. Uživa pjevati i kada joj je Andreja Gribl ponudila da otpjeva pjesmu i snimi spot, njezinoj sreći nije bilo kraja. Snimanje u studiju Ivice Murata proteklo je u ugodnoj atmosferi, što je našoj Korini pomoglo da se malo opusti nakon početne treme, jer joj je to ipak bilo prvo takvo snimanje. Zahvalna sam svima na strpljenju i pomaganju da pjesmu izvede na najbolji način. Najzabavniji dio cijele ove priče je bilo snimanje spota u Aljmašu u Vili Katarini. Kako se ovdje radi o jednoj predivnoj ljetnoj pjesmi, atmosferi je pridonio i cijeli ambijent, bazeni, lavande, masline i mnoštvo sunca. Korina i njezine prijateljice Nora i Lena su na snimanju spota maksimalno uživale i odradile sve uz mnogo smijeha i zabave, što će se moći vidjeti i u samom spotu. Ona je djevojčica koju nadahnjuje čitav svijet oko nje i u svemu se želi iskušati, a ja ju u tome i podržavam. Iznimno sam sretna što u sve ulazi bez straha i što od svega želi izvući maksimum i ono najbolje. Preponosna sam na nju te ću kao i dosad biti tu uz nju i biti joj vjetar u leđa – kaže Korinina mama Larisa, a ponosan je i tata.

Angažirana baka


- Pjesma me podsjeća na nju jer Korina pri svakom završetku školske godine s nestrpljenjem iščekuje odlazak na more i ostaje do početka nove školske godine. Od samog snimanja pjesme pa sve do snimanja spota Korina je to prihvatila s velikom dozom sreće i veselja. Ovim putem zahvaljujem Andreji i Renati Gribl na povjerenju i pruženoj prilici, svima koji su sudjelovali u ovoj priči te poljoprivrednom obrtu Škobić, koji su nam ustupili lokaciju Vila Katarina, gdje je spot sniman. Naravno da ne smijem izostaviti Korinine prijateljice Lenu i Noru, koje su bile tu uz nju te svojom prisutnošću uljepšale spot – kaže tata Vlatko.

Kako je rekla Andreja Gribl, najviše se u svemu angažirala baka Jasna.

- Drago mi je što je Korina dobila priliku da snimi pjesmu. Kada je čula Korinu kako pjeva, učiteljica klavira Andreja Gribl predložila je da otpjeva njezinu pjesmu, Korini se ideja svidjela na prvu. I tako počinje priča o snimanju u studiju i snimanju spota. Mislim da joj je ovo jedno iskustvo koje joj je pomoglo u razvijanju komunikacije, stjecanju samopouzdanja, a najvažnije da joj je to donijelo sreću i zadovoljstvo – kaže baka Jasna.

Prijateljice Nora Glogoški i Lena Jelečević su uživale uz svoju Korinu.

- Uživala sam u lijepom zelenom krajoliku naše Slavonije, s dobrim prijateljicama te u druženju i kupanju u bazenu. Ovo druženje ostat će mi u lijepom sjećanju za cijeli život. Hvala mojoj prijateljici Korini. Vjerujem da će njezina pjesma postati hit, jer ljeto je naj, naj!!! – kaže Nora, a Lena dodaje:

- Svidjelo mi se kada smo pile koktele i kupale se u bazenu. Hvala Korini što me je pozvala na snimanje spota, jako je draga prijateljica.

Vladimir Grgurić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike