Mozaik
NENO BELAN OBJAVIO NOVU PJESMU

Istinita priča "Regata života" oda je životu
Objavljeno 4. srpnja, 2024.

Thrill Music s ponosom predstavlja novu pjesmu Nene Belana ‘‘Regata života‘‘. Pjesma je premijerno izvedena ove godine na Melodijama Jadrana, a s današnjim danom punim jedrima kreće u radijske etere i na digitalne platforme. ‘‘Regata života‘‘ jedinstvena je oda životu, inspirirana istinitom pričom.

- Prije godinu dana moj prijatelj Ivo Šćepanović mi je ispričao priču o jedriličaru, Hvaraninu Filipu Jurišiću i njegovim naporima da se plasira na Olimpijske igre ove godine, što je svakome sportašu životni san, te nam se obojici ta priča učinila zanimljiva i inspirativna. Riješili smo da pokušamo napraviti pjesmu o toj temi, a kako je Ivo novinar, prirodno je njegova zadaća bila da složi tekst, a je sam se bacio na izradu glazbe, imajući u glavi boje, zvukove, okuse i mirise Mediterana – govori Belan.

 



- Dakle, ja kao ‘morski čovjek‘ more doživljavam kao esenciju života, pokretačku snagu, bit i smisao. More daje izazove, ali i nudi rješenja. More nas spaja, hrani, tetoši, ali ponekad je i ljuto i opasno. More je život. Sama pjesma je veoma introspektivna i pruža slušatelju iskustvo osobnog pogleda na tu temu iznutra. Drugim riječima, pjesma nije samo plošni opis nekog sportskog događaja na moru već u metaforičkom, dubinskom ili poetskom smislu označava i opisuje naše živote, jer svi mi, svatko od nas, plovi nekakvu svoju, vlastitu specifičnu regatu života, suočavajući se kroz život sa svakojakim izazovima i poteškoćama, ali često i hvatajući dobar vjetar i kurs. ‘Regata života‘ je i pjesma koja označava poštovanje prema moru (životu) samome, izražava mu duboku zahvalnost i, naposljetku, označava i slavi taj (morski) način života - kaže Neno.

Snimljena je i engleska verzija pjesme pod nazivom ‘‘Regatta‘‘, a tekst za tu verziju napisao je još jedan Belanov dragi prijatelj - Nikša Sviličić. Videospot za pjesmu snimljen je na području grada Hvara i njegove okolice, a režirao ga je Milan Latković.

Po pjesmi je nazvan i predstojeći veliki koncert kojim će Belan proslaviti 40 godina svoje karijere, 8. ožujka 2025. u zagrebačkoj Areni. T.K.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

KONCERT KOD KATAKOMBI U RUJNU

Dubioza kolektiv u Osijeku

REZULTATI ANKETE MEĐU STANOVNICIMA

Švicarci ne žele biti domaćini Eurovizije

Najčitanije iz rubrike