Sport
POGLED NA VEČER IZ ŽENSKOG KUTA

Momčadi koja se toliko
puta izvukla iz teških
situacija treba vjerovati
Objavljeno 24. lipnja, 2024.
Nogometašice Osijeka napokon su završile sezonu, nisu se okitile dvostrukom titulom, ali nemaju razloga biti nezadovoljne. Naslov namijenjen prvakinjama države je u Gradskom vrtu, onaj pobjednica Kupa otišao je u Zagreb nakon što su Osječanke u finalu nakon izvođenja jedanaesteraca izgubile od Dinama. Nakon finala Kupa najbolja nogometašica Hrvatske Maja Joščak nije se vraćala u Osijek, produžila je na Jadran i počelo je njezino uživanje na godišnjem u blizini Trogira. U čarima godišnjeg ispratit će i posljednji nastup Hrvatske u skupini B Eura, a onda i dalje. Maja je uvjerena kako se Hrvatska večeras ne oprašta od Eura.

- Vjerujem u Hrvatsku i vjerujem u pobjedu nad Talijanima! Ova generacija naših nogometaša toliko dobroga je napravila na velikim natjecanjima, iskusna je i, ma što god tko kazao, jako dobra i kvalitetna momčad. Nemamo razloga ne vjerovati da će naši pobijediti Talijane, koji sigurno neće biti lagan suparnik, ali su itekako pobjedivi - kaže Maja, koju su Talijani svojom igrom protiv Španjolaca potpuno razočarali.

- Mi smo od Španjolske izgubili 3:0, Talijani 1:0, ali mi smo ostavili bolji dojam. Talijani su mogli primiti sedam komada, ali za razliku od utakmice s nama, kad je Španjolcima sve ulazilo, protiv Italije nisu bili toliko efikasni. No taj susret nas ne smije zavarati, Talijani nisu mogli baš ništa, ali za nas će sigurno tražiti nova rješenja. Večeras trebamo zaboraviti sve što je bilo na ovom Euru u skupini B i fokusirati se samo na ovih 90 minuta - kaže Joščak i pritom dodaje da uopće ne sumnja u Dalićeve izabranike.

- Ja sam uvijek optimistična, a momčadi koja je bila druga i treća na svijetu, igrala finale Lige nacija i toliko se puta izvukla iz teških situacija nema razloga ne vjerovati - kaže Joščak.

Nakon poraza od Španjolske i remija s Albanijom smetaju joj silne kritike na račun naših reprezentativaca, napose izbornika Zlatka Dalića.

- Tko sam ja ili netko od nas četiri milijuna koji se pokušavamo praviti izbornci da u tolikoj mjeri kritiziramo Dalića ili mu predbacujemo neke njegove odluke. Čovjek je toliko dobroga napravio s ovom momčadi, odveo nas u finale Svjetskog prvenstva i sad nakon poraza i remija na ovom Euru toliko loših riječi. Nikada si ne bih dopustila da takvog izbornika, ili jednog Modrića, Kovačića..., kritiziram. I ja sam sportašica i znam da se dogodi loš dan, kad ne ide, onda ne ide, koliko god se čupaš da napraviš nešto dobro, ne možeš naprijed.

Valjda smo u Njemačkoj ispucali te loše dane, vrijeme je za jednu dobru večer. Na koji način Hvatska treba neutralizirati Italiju?

- Samo neka se drži svoje igre i ne prilagođava suparniku. Mi smo brončani s posljednjeg SP-a, finalisti Lige nacija, imamo odlične igrače i zaslužujemo respekt. Trebamo igrati samo svoju igru, neka se drugi nama prilagođavaju. Ma bit će sve dobro, vjerujem u našu reprezentaciju, a ona će se svojom kvalitetom i zajedništvom izvući i iz ove situacije. Pa toliko puta su se izvukli - zaključila je najbolja nogometašica Hrvatske i članica državnog prvaka Osijeka. I. Liović
Samo neka se Hrvatska drži svoje igre i ne prilagođava suparniku. Neka se Talijani prilagode nama

Najčitanije iz rubrike