Sport
SUSJEDI PRIJETE

Napustit ćemo Euro ako ih se ne kazni
Objavljeno 20. lipnja, 2024.
Hrvatska je u srijedu u Hamburgu igrala neodlučeno s Albanijom (2:2), bilo je zanimljivo na terenu, ali i na tribinama. Na Volsparkstadionu u Hamburgu skupilo se oko 50.000 gledatelja, navijačke snage Hrvatske bile su nešto brojnije od albanskih, a na tribinama je vladalo prijateljsko raspoloženje. Navijači dviju reprezentacija družili su se dan prije, kao i na dan utakmice, na ulicama Hamburga, zajedno su pili i pjevali, a to se nastavilo i na tribinama. Albanski navijači tijekom utakmice skandirali su "Ubij Srbina!", a u skandiranju im se pridružio i dio Hrvata, što je jako razbijesnilo naše susjede. Generalni tajnik Nogometnog saveza Srbije Jovan Šurbatović to je osudio i poručio da će tražiti kaznu od UEFA-e.

- FSS će zahtijevati od UEFA-e najoštrije mjere, pa i pod cijenu da ne nastavimo natjecanje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja - kazao je Šurbatović.

UEFA će sigurno kazniti Hrvatsku i Albaniju, skandiranje je bilo neprimjereno, a bilo je i ulijetanja na teren, kao i dimnih bombi na tribinama. I dok naši susjedi tvrde “mi smo gospoda”, kao da su zaboravili na uvredljivo skandiranje njihovih navijača, na koje se godinama prave slijepi, pa se čak i ljute kada dobiju kaznu, jer, kao, bilo je sve - primjereno. Tako je u Srbiji već dio navijačkog folklora postalo spominjanje noža, žice, Srebrenice, kao i “ubij Hrvata da šiptar nema brata”. I. Li.
Mirlind Daku vrijeđao Srbe i Makedonce
Srpski portali se natječu tko će više “otrova” baciti na hrvatske i albanske navijače, pa portal Mondo tvrdi da je albanski napadač, inače bivši igrač Osijeka, Mirlind Daku, uzeo megafon u ruke i pokrenuo skandiranje “pi... im materina, Srbima i Makedoncima”, nakon čega je odložio megafon i krenuo prema centru terena poslije utakmice Hrvatske i Albanije (2:2) u Hamburgu. Bivši napadač Osijeka mogao bi biti kažnjen ako se utvrdi da je vikao ono o čemu Mondo piše.

Najčitanije iz rubrike