Sport
EUROPSKO PRVENSTVO

"Vruća" atmosfera na Volksparkstadionu, na utakmici i premijer Plenković
Objavljeno 19. lipnja, 2024.

HAMBURG - Susret 2. kola B skupine Europskog prvenstva u Njemačkoj između Hrvatske i Albanije odigran je u Hamburgu u sjajnoj atmosferi pred više od 48.000 gledatelja, nažalost, ponovo su hrvatski suparnici imali više razloga za zadovoljstvo.

Za razliku od Olimpijskog stadiona u Berlinu na kojem su hrvatski navijači bili u većini, ogled na Volksparkstadionu pratio je podjednaki broj hrvatskih i albanskih navijača.

Šokantan rasplet na travnjaku berlinskog stadiona utišao je hrvatske navijače, međutim u Hamburgu su ponovo bili u "formi". Ovoga puta imali su i dostojnog suparnika.

Na stadionu je bilo 48.000 gledatelja, snage su bile podjednake. Albanskim nogometašima je ovo tek drugi nastup na nekom velikom natjecanju nakon EP-a u Francuskoj 2016. i na svakoj utakmici ih prati "vojska navijača". Posebno u Hamburg gdje se nalazi jedna od najvećih albanskih zajednica u Njemačkoj.

Hrvatski navijači su prije susreta razvili veliki transparent s porukom "Let the magic begin", s druge strane albanske nogometaše je dočekala poruka "Porijeklo, tradicija, identitet."

Nažalost, i ovoga put je krenulo loše, Albanija je povela već u 11. minuti golom Lacija izazvavši erupciju oduševljenja na albanskom sektoru. Za razliku od Berlina gdje sve bilo gotovo već nakon prvog poluvremena, hrvatski navijači su pokušali probuditi "Vatrene", ali do kraja poluvremena nije bilo promjena rezultata.

U nastavku susreta Hrvatska je pritisnula, tribine su se probudile i uspjela je izjednačiti u 74. minuti golom Andreja Kramarića, a kada je u 76. minuti Gjasula zatresao vlastitu mrežu za preokret na stadionu je nastalo ludilo. Nažalost, u posljednjim trenucima susreta Gjasula se iskupio za pogrešku izjednačivši za 2-2 nakon čega je počelo veliko albansko slavlje.

Nažalost, i ovoga puta je bilo baklji i dimnih bombi na našem sektoru, zbog čega je službeni spiker nekoliko puta upozoravao hrvatske navijače.

Utakmicu u Hamburgu je na poziv predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina, pratio i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Uz predsjednika Vlade utakmicu su pratili i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić i glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Bila je to druga utakmica na Volksparkstadionu u Hamburgu, nakon što su u prvom kolu Nizozemci pobijedili Poljake sa 2-1. Nakon hrvatsko - albanskog dvoboja, na Volksparkstadionu će se igrati još tri utakmice. Ogled između Češke i Gruzije (22. lipnja), zatim susret između Češke i Turske (26. lipnja), te jedno četvrtfinale.

(Hina)

Najčitanije iz rubrike