Sport
BASKETAŠKI SPEKTAKL U CENTRU OSIJEKA

Najbolji s Trga vidjet će i Nin za mjesec dana
Objavljeno 28. lipnja, 2024.
U samom centru Osijeka slijedi nam vrhunska prezentacija basketa, ulične košarke, koja u pravilu okuplja zavidan broj natjecatelja raznih dobnih kategorija, ali i navijača, koji pune montažne tribine. Osijek je sedma postaja 3x3 prvenstva Hrvatske, koje je 18. svibnja startalo u Zadru. Nakon toga je na programu bila prva od ukupno tri slavonske destinacije (Vukovar), a potom se dvaput igralo u Zagrebu, nakon čega se haklalo u Križevcima i Sv. Nedelji. Sada je na redu Osijek, a potom su još planirani turniri u Bjelovaru i Đakovu (12./13. srpnja). Na temelju plasmana na ovih devet turnira najbolji će igrati i na desetom, 27. i 28. srpnja u Ninu, državnoj završnici koja će biti kulminacija još jedne 3x3 sezone u nas. Prošle godine u gradu na Dravi igrao se Pro 3x3 turnir, sada nas u petak i subotu na Trgu Ante Starčevića očekuju nastupi ekipa koje će konkurirati i za naslov prvaka Lijepe Naše.

Organizatori, Košarkaški savez grada Osijeka i Grad Osijek, pod patronatom HKS-a, priredili su bogat i kvalitetan program, koji danas (petak) počinje od 9 sati, kada kreće Kid‘s day, u kojem će dva sata prigodu za druženje s basketicom imati naši najmlađi sugrađani. Od 19 sati počinju kvalifikacijske utakmice u konkurenciji seniora, a oni mlađi (U13, U15 i U17) svoje će prve utakmice igrati u subotu od 16 sati. Seniori nokaut-fazu otvaraju od 19 sati, a planirano je da sve traje do 23 sata. U planu je i odigravanje revijalnog susreta, Gradska uprava protiv selekcije Osječana, a još je tajna tko će izići na teren.

Zabava je zagarantirana, nadamo se da je neće pokvariti loši vremenski uvjeti. Postoji i plan B, u slučaju kiše, seli se u dvoranu Jug 2. Nadamo je ipak da će se sve održati pod vedrim nebom. N.B.

Nino Benčina
Najčitanije iz rubrike