Sport
NISAM TREBAO BITI NA KLUPI, IZBORNIK JE POGRIJEŠIO

Kapetan sam, lider i najbolji igrač momčadi
Objavljeno 17. lipnja, 2024.
U dvoboju 1. kola Eura skupine C u Gelsenkirchenu nogometaši Engleske svladali su Srbiju sa 1:0. Pobjednički pogodak za Engleze zabio je Jude Bellingham u 13. minuti. Englezi su se u prvom poluvremenu nametnuli kao dominantna momčad i jedan od favorita za naslov, a Srbi su se ponajviše branili i izgledali defenzivno. No u drugom dijelu Englezi su energetski pali i postavili dosta upitnika oko nastavka Eura, a Srbi su hrabrijom igrom izgledali kao bolji suparnik, no nisu uspjeli zabiti. Bio je to dosta neatraktivn susret za gledanje, a srušio je i jedan neslavan rekord. Naime, bila je to utakmica s najmanje udaraca na gol u povijesti Eura. Engleska je pucala samo šest puta prema vratima, Srbija jednom manje. Izbornik Srbije Dragan Stojković Piksi iznenadio je početnom postavom jer u njoj nije bilo Dušana Tadića. To je kapetana jako naljutilo, jer, nakon što je u 61. minuti ušao, pokazao je klasu i stvorio jednu veliku priliku, a nakon utakmice nije se ustručavao reći šta misli o Piksijevoj ideji.

- Teško sam prihvatio odluku da ostanem na klupi, valjda je to i normalno. Premijera Eura, još protiv Engleza. Kapetan sam, lider, najbolji i najspremniji igrač momčadi, bez lažne skromnosti. Naravno da mi je žao što nisam igrao od prve minute. Ne slažem se s izbornikovom odlukom, iako je poštujem. Kad sam ušao, primio sam deset lopti, a mogao sam sto. Mogao sam više učiniti da sam bio na terenu 90 minuta. No, ako Piksi želi da igram 30 ili 20 minuta, ja ću to prihvatiti.

Stojković je bio zatečen kada su mu novinari prenijeli Tadićevu izjavu, ali je istaknuo da ga je ostavio na klupi zbog taktičkih razloga.

- Nije dobro ako je Tadić to rekao... - komentirao je Stojković. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike