TvObzor
NAJNOVIJI “GARFIELD” STIGAO JE U KINA DILJEM HRVATSKE

Legendarni mačak sarkastičniji i gladniji nego ikad
Objavljeno 24. svibnja, 2024.
Kad mu se otac Vic pojavi i razbije rutinu, prijepodnevni i poslijepodnevni drijemeži postaju stvar prošlosti

Nakon što se njegov divni, lagodni i siti život s Jonom i Odiejem potpuno promijeni dolaskom oca Vica, Garfield će morati na avanturu koja će ga naučiti nečemu neočekivanom...



Godine 2004. Garfield je dobio svoje prvo dugometražno ostvarenje, koje je bilo kombinacija kompjutorske animacije i igranog filma, a 2006. uslijedio je i njegov nastavak. U oba nastavka Bill Murray je posudio glas krznenom lijenčini, i iako ih kritičari nisu voljeli, filmovi su bili kinohitovi. I sada, gotovo dva desetljeća poslije, Garfield se vratio na velika platna sarkastičniji i gladniji nego ikad prije. Najnoviji “Garfield” (“The Garfield Movie”) stigao je u kina diljem Hrvatske te je u cijelosti animiran i, prema prvim reakcijama, vraća se korijenima koristeći jedinstveni humor sa stranica stripa.

Ovaj put saznat će se kako su se Garfield i njegov čovjek Jon Arbuckle upoznali, a ovdje su, naravno, i pas Odie te veterinarka Liz, ujedno i Jonova simpatija. Kao novi lik u Garfieldovu životu ovdje će se prvi put pojaviti njegov otac Vic. Garfield je uvijek pronalazio vremena za cjelodnevne drijemeže, ali kad mu se otac pojavi i razbije tu rutinu, prijepodnevni i poslijepodnevni drijemeži postaju stvar prošlosti. Vic sa sobom donosi nevolju jer se zamjerio krivim mačkama.

“Garfielda” je režirao Mark Dindal, a scenarij su napisali Paul A. Kaplan, Mark Torgove i David Reynolds. U hrvatskim kinima “Garfield” se prikazuje u sinkroniziranoj verziji (glasove su posudili Ana Begić Tahiri, Slavko Sobin, Jadranka Đokić, Ljubomir Kerekeš, Baby Lasagna, Filip Riđički...) i u originalnoj na engleskom jeziku s hrvatskim titlovima. To ne treba čuditi, s obzirom na hollywoodske zvijezde koje je film okupio.

Nakon prošlogodišnjeg najuspješnijeg animiranog “Super Mario Bros. Filma” i posuđivanja glasa Mariju, Chris Pratt ovdje daje glas još jednom legendarnom liku - samom Garfieldu. Njegovu ocu Vicu glas je posudio Samuel L. Jackson, a u ulozi Jona Arbucklea je Nicholas Hoult. Možda najmaštovitiju i najzahtjevniju glasovnu ulogu od svih imao je Harvey Guillén, koji daje glas psiću Odieju; problem je što Odie ne priča, već je glumac morao prenositi različite emocije tijekom trajanja filma, ali bez korištenja riječi. Hannah Waddingham prepredena je perzijska mačka Jinx, koja je ovdje vjerojatno glavna negativka, a njezinim su snagatorima Rolandu i Nolanu glasove posudili Brett Goldstein i Bowen Yang. U ostalim ulogama su Janelle James, Ving Rhames, Cecily Strong i Snoop Dogg. D. Miklić
Možda ste propustili...

PRIČA O USPONU ENGLESKOGA NOGOMETA

Nogometna groznica: Borba za Premier ligu

“SIMONE BILES RISING” USKORO NA NETFLIXU

Neviđeni povratak gimnastičarske zvijezde

“PADDINGTON IN PERU” DOBIO JE TRAILER

Omiljeni britanski medvjedić vraća se najesen

Najčitanije iz rubrike