TvObzor
EXIT IMA VJEROJATNO NAJJAČI OVOGODIŠNJI ELEKTRONSKI LINEUP NA SVIJETU

Od legendi do predvodnika nove generacije
Objavljeno 14. lipnja, 2024.
U Novi Sad dolaze Carl Cox, Bonobo, Black Coffee, Artbat, Sara Landry, I Hate Models i mnogi drugi

Za manje od mjesec dana EXIT Festival bit će središnje mjesto okupljanja all-star postave ujedinjene u jedan od najboljih elektronskih lineupa na svijetu ove godine! U hramu elektronske glazbe susrest će se putevi legenda i megazvijezda – Carl Cox, Bonobo, Black Coffee i Maceo Plex, a s njima i predvodnika techno i house scene nove generacije I Hate Models, KlangKuenstler, Patrick Mason, Franky Wah, Barry Can’t Swim, Sama’ Abdulhadi i niza drugih.



Osim tih impresivnih imena, u petak, 12. srpnja, Argy i Vintage Culture na mts Dance Arenu donose premijeru svog b2b seta, a iste večeri nastupit će i najtraženiji producentski i DJ dvojac Artbat, vodeća producentica Indije Avantika, kao i Human Rias i Lanna.

Titani elektronske glazbe i virtuozi beatova donose najraznovrsnije glazbene struje u obrambene jarke Petrovaradinske tvrđave, pa tako na NSNS Refreshed By Heineken Silver stiže vrhovna predvodnica hard techno zvuka Sara Landry, a na istom mjestu pridružuju se vodeći predstavnici underground scene Kobosil, Yotto, Helena Hauff, Cassie Raptor, Francis Mercier, Estella Boersma, Henry Saiz, Oguz i mnogi drugi. Žanrovsko šarenilo za vatrene fanove s najistančanijim ukusom stiže na još tri pozornice – Together X House by IQOS, Urban Bug i Gaia Trance.

Jedno od glavnih pojačanja fantastične postave na mts Dance Areni ove godine ukrajinski je dvojac Artbat. Dokazali su se kao kreatori modernog dancea, a u Novi Sad dolaze nakon što su užarili lagunu na Sea Star Festivalu u Umagu.

Publika će svjedočiti povijesti, jer će se prvi put dogoditi suradnja dvaju velikih imena – Argy i Vintage Culture predstavljaju svjetsku premijeru svog b2b seta! Argy je ostavio dubok trag u svijetu elektronske glazbe, a isti taj svijet je u ožujku oplemenio objavivši LP “New World”. Njegov partner na sceni Vintage Culture već 13 godina demonstrira sposobnosti miksanja melodic i progressive techna s retro house prizvucima.

U četvrtak, 11. srpnja, na mts Dance Areni fanove će kroz noć voditi sam sinonim za DJ profesiju Carl Cox. Društvo će mu činiti i KlangKuenstler, kao i začetnica palestinskog elektronskog zvuka Sama’ Abdulhadi. Iste večeri na NSNS Refreshed By Heineken Silveru žarit će i paliti Yotto svojim progressive house setom, a na isto mjesto drugog dana festivala dolaze Kobosil i Estella Boersma sa svojim prepoznatljivim kombinacijama house, techno i indie zvuka.

U prilog tome da je EXIT okupio crème de la crème elektronske glazbe svjedočit će i subota, 13. srpnja, na mts Dance Areni, rezervirana za techno majstora Maceo Plexa, a masu će zapaliti i zvijezda nove techno generacije I Hate Models, kao i ekscentrični techno i house mag Patrick Mason. Treći festivalski dan na NSNS Refreshed By Heineken Silveru obilježit će nastup dobro poznatog Francisa Merciera, a stižu i Awen, Sona i drugi.

Maestralno zatvaranje mts Dance Arene i ovogodišnjeg festivala u nedjelju, 14. srpnja, priredit će producent i DJ koji je rasprodao Madison Square Garden i okitio se Grammyjem – Black Coffee. Prije njega na istom mjestu zagrmjet će legendarni Bonobo, Barry Can’t Swim naslikat će dinamični pejzaž svojim harmoničnim bas-linijama, a Carlita će donijeti zvuke Srednjeg istoka. Posljednjeg dana na NSNS Refreshed By Heineken Silveru nastupit će vrhovna čarobnjakinja hard techno zvuka Sara Landry, a publiku će osvojiti i Helena Hauff. D. Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike