TvObzor
NOVA, DRUGA SEZONA NA NETFLIXU

Heartbreak High: Zabavna, ali i obrazovna serija za tinejdžere i odrasle
Objavljeno 21. lipnja, 2024.

Originalna australska serija "Heartbreak High", tvoraca Michaela Jenkinsa i Bena Gannona, emitirala se od 1994. do 1999. u Australiji i dijelom u Velikoj Britaniji. U to zlatno doba tinejdžerskih drama bila je drukčija od drugih jer se bavila ozbiljnim temama na puno realniji način i imala je puno dinamičniju radnju od uobičajenih teen-sapunica. Osim toga, u australskoj su "Srednjoj školi slomljenih srdaca" bili predstavljeni svi narodi i narodnosti koje žive u Australiji, ali i prvi autistični lik uopće u TV seriji.



Na žalost, kod nas se nije emitirala, no sada postoji njezina nova verzija, jednakog naziva, u ponudi Netflixa. Prva sezona stigla je odmah nakon pandemije 2022. i postala veliki hit, ne samo među tindejdžerima nego i među odraslim gledateljima, kako zbog popularnosti teen-žanra tako i zbog sjajnog scenarija, glumačke ekipe i, ponovno, stvarnih problema mlade generacije, koji su jednaki bez obzira u kojem dijelu svijeta žive.

Glavna junakinja Amerie nije ni savršena ni popularna, ali uspije postati ona o kojoj svi pričaju nakon što u prvoj sezoni naslika mural s mapom seksa koja jasno prikazuje tko je s kim spavao. U njezinoj ekipi prijatelja, osim s njezinim statusom najomrznutije u školi, svatko se nosi sa svojim setom problema: od onih ljubavnih i seksualnih pa sve do napetih odnosa s roditeljima, siromaštvom ili loših ocjena.

Kako bismo izbjegli spoilere za one koji još nisu gledali prvu sezonu, reći ću samo kako je nova, druga sezona jednako zabavna i poučna, a unosi i neke nove dinamike u poznatu ekipu, kao i nove likove. Amerie je i dalje zaljubljena, ali ovaj put se nađe usred trokuta koji na trenutke nije nimalo zabavan. Njezino društvo je isto kao i u prvoj sezoni, ali i u svojem prijateljstvu nailazi na mnoge prepreke, tako da će - i tu biti svega. Ova sezona bavi se temama nasilja u vezi, ali i jaza među spolovima, koji zapravo ne bi trebao postojati.

Vrlo dobro snimljena serija, u kojoj će svaki tinejdžer, a i neki odrasli, pronaći odgovore na svoja pitanja, kakva god ona bila.
Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

“PADDINGTON IN PERU” DOBIO JE TRAILER

Omiljeni britanski medvjedić vraća se najesen

GRANICE LJUDSKIH SPOSOBNOSTI: SUPERTALENTI

Jedinstven uvid u svijet superljudi

Najčitanije iz rubrike