TvObzor
RAZGOVOR: TOMO MILADINOVIĆ, REZERVE

Disali smo kao jedno i željeli da album ispadne upravo ovako kako je ispao
Objavljeno 28. lipnja, 2024.
U trenutnom sastavu funkcioniramo sjajno i možemo se pohvaliti velikim brojem pobjeda na pašnjacima duž cijele regije

Rezerve su se vratile na glazbeni teren nikad jače, s novom pločom, i odvele nas tamo gdje su odavno zapele - na “Sedmo nebo”. Dobro ste pretpostavili, njihov novi studijski album nosi naziv “Sedmo nebo” i donosi sve ono što se od makarskog sastava očekivalo, čak i više od toga. Za taj svečani trenutak odabrali su kao najavni singl pjesmu imena “Tvoja ljubav”, razigranu numeru koja će vas energijom povesti u bezbrižnu emociju dugog toplog ljeta, a za nju je snimljen i spot u režiji Milana Latkovića.

 

 



Uigrana rock-četvorka donosi odličan glazbeni koktel za sve prilike i situacije u vašim životima, deset novih pjesama, za koje tekstove i glazbu opet potpisuju svi, jer takva je sudbina Rezervi - ni jedna se ne ističe, već vrijedno trenira i čeka svoju priliku da zasja. Za “Sedmo nebo” Rezerve su odlučile zbiti redove i nakon godina života u različitim gradovima, sve su napokon na okupu i dišu kao jedno u Makarskoj, a mi vam u nastavku donosimo kraći razgovor s njihovim bubnjarom i producentom Tomom Miladinovićem.



Tko čini aktualnu postavu Rezervi, kako je došlo do nje i kako za sada funkcionirate u tom sastavu?



- Aktualnu postavu našeg malog vokalno-instrumentalnog sastava čine četiri prijatelja, redom: Ivo Vujčić, Frane Šarić, Tomislav Miladinović i Ante Puharić. Do trenutne postave došlo je zbog dubokog i dugotrajnog taktičkog promišljanja kako bi ovaj rokenrol-tim ostvario što bolje rezultate na domaćim i gostujućim utakmicama. U trenutnom sastavu funkcioniramo sjajno i možemo se pohvaliti velikim brojem pobjeda na pašnjacima duž cijele regije.



Jeste li raspravljali o tomu ima li smisla nastaviti pod istim imenom kada vam je bivši pjevač Šime u vrijeme pandemije javio da napušta Hrvatsku i bend?



- S obzirom na to da je i Goran Bregović nastavio s imenom Bijelo dugme nakon odlaska Željka Bebeka, nismo vidjeli nikakav problem u tome.



 

Mlađe dijete



Kako je izgledao nastanak novog albuma, gdje ste ga snimali i s kojom ste ekipom radili na njemu?



- Nastanak albuma prošao je iznenađujuće glatko i brzo zbog toga što smo disali kao jedno i željeli da to ispadne upravo ovako kako je ispalo. Vjerojatno je tome pomogla i činjenica da smo jedan album bacili u smeće kako bismo izbjegli poznatu zamku drugog albuma. Tako da, kad se sve zbroji i oduzme, “Sedmo nebo” je zapravo treći album zamaskiran i prodan kao drugi. Eksperiment je, prema reakcijama publike i kritike, po svemu sudeći uspio! Kompletan materijal snimljen je u Tučepima u mome studiju, a od gostiju vrijedi istaknuti genijalnog Johna iz sinjskog M.O.R.T.-a jer nam je za najtvrđu i najžešću stvar na albumu trebalo to njegovo Č i upravo zbog toga bio je jedini izbor, a uz njega u nekoliko je pjesama pomogao talentirani Danko Krznarić s klavijaturama.



Kako bi “Sedmo nebo” usporedio s vašim prvijencem “Ravno u zamku”?



- Nama naši albumi i pjesme dođu kao djeca, pa je teško izabrati koji je draži, to bismo ostavili publici, jer je njezina presuda najvažnija. “Sedmo nebo” trenutno je mlađe dijete koje traži više brige i pažnje, pa ga valja tako i tretirati.



Koliku važnost pridajete vizualnom identitetu benda? Što nam možeš reći o naslovnici novog albuma?



- Vizualni identitet benda jako je važan jer se glazba danas više gleda nego sluša. Bilo da se radi o videospotovima, bilo o nastupima, tom smo dijelu uvijek pristupali maksimalno ozbiljno i posvećeno. Naslovnicu “Sedmog neba” prepustili smo u ruke breljanskog umjetnika Duje Medića, koji je sve skockao, te se cijela priča odlično nastavila na naš EP “Evo Rezerve!” i prvi album “Ravno u zamku”.



 

Puno koncerata



Postoji li u Makarskoj i okolici nešto što bismo mogli nazvati rock-scenom, odnosno neki bendovi za koje smatraš da na njih valja obratiti pozornost?



- Cijela Dalmacija još uvijek vrvi od talenta, a na publici je da malo zagrebe izvan svoje komfor-zone i da ih otkrije. U Makarskoj osim nas svira i odličan mladi punk-bend Pardon, na koji trebate obratiti pažnju, ali siguran sam da njegovo vrijeme tek dolazi.



Koliko danas gitaristička glazba uopće zanima publiku? Kako ste zadovoljni količinom medijskog prostora koji tijekom godina dobivaju Rezerve?



- Gitaristička glazba zanima nas i taj dio nam je najvažniji, a ako se u svemu tome dogodi trenutak da se svidi bar još jednoj osobi i ta osoba odluči nabaviti gitaru i naučiti svirati te jednog dana raditi svoje pjesme, mislim da se tek onda može reći da smo uspjeli kao bend.



Postoji li neka univerzalna poruka koju Rezerve žele poslati svojim pjesmama?



- Volite se, ljudožderi!

Što možemo očekivati od vas u drugoj polovini 2024., koji su vam planovi?



- Možete očekivati izlazak našeg albuma “Sedmo nebo” na vinilu i još puno koncerata diljem Hrvatske i regije, gdje ćete čuti pjesme s novoga albuma, ali i s prijašnjih izdanja.

 
Razgovarao: Danijel MIKLIĆ
Možda ste propustili...

GRANICE LJUDSKIH SPOSOBNOSTI: SUPERTALENTI

Jedinstven uvid u svijet superljudi

PREMIJERA NOVE TRODIJELNE DOKUMENTARNE SERIJE

Veličanstvena čuda “Divljeg Tajlanda”

I DALJE NAJTRAŽENIJA DESTINACIJA

Ovog ljeta na Zrću još više sadržaja

Najčitanije iz rubrike