TvObzor
PRIČA O USPONU ENGLESKOGA NOGOMETA

Nogometna groznica: Borba za Premier ligu
Objavljeno 28. lipnja, 2024.
Uz pravu dramu, uzbudljive sportske priče i sukobe u upravama klubova, dokumentarna serija “Nogometna groznica: Borba za Premier ligu” donosi priču o usponu engleskoga nogometa na svjetsku pozornicu. Prva i druga epizoda na rasporedu su u subotu, 29. lipnja, na HTV2 od 15.10.

Nakon više desetljeća dominacije nogometnih dinastija koje su vodili lokalni poslovni ljudi, status quo preokrenuo je ruski milijarder gladan uspjeha. Kroz ekskluzivne razgovore s ljudima koji su to proživjeli - poput Waynea Rooneya, Arsènea Wengera, Franka Lamparda, Petera Kenyona i drugih - doznajte kako se u Premier ligu slio golem novac kad su se uključili međunarodni ulagači.

Bilo je to doba u kojem se jaz između pobjednika i gubitnika dodatno povećao. Ova će nam serija kroz iskrene priče ljudi iz uprave i onih iz svlačionice dati novi pogled na legendarne bitke za naslov prvaka i istražiti utjecaj novca na klubove s dna ljestvice, kojima je ostanak u Premier ligi bio glavni cilj.

Prva epizoda: Old Trafford, travanj 2003. Manchester United protiv Real Madrida u nogometnom spektaklu. No nitko ne zna da je među gledateljima Roman Abramovič. Te se večeri engleski nogomet zauvijek promijenio. No nemaju svi novca. Leeds je u sezonu 2003./2004. ušao na klimavim nogama. Klub je napravio nekoliko iznimno rizičnih financijskih poteza i nagomilao dug. A Arsenal je na kraju jednog razdoblja.

Druga epizoda: Sapunica u Premier ligi ima novog protagonista - Joséa Mourinha. Navijači i mediji oduševljeni su njegovom bahatošću i ekstravagantnošću. Na drugom kraju ljestvice je Rupert Lowe, kontroverzni predsjednik Southamptona. Ne dolazi iz nogometnog svijeta i navijači ga smatraju preotmjenim da bi se s njime poistovjetili, no nije dovoljno bogat da klubu donese uspjeh. U pokušaju da zadrži korak s vodećima, dovodi Harryja Redknappa. D.M.
Možda ste propustili...

“SIMONE BILES RISING” USKORO NA NETFLIXU

Neviđeni povratak gimnastičarske zvijezde

I DALJE NAJTRAŽENIJA DESTINACIJA

Ovog ljeta na Zrću još više sadržaja

Najčitanije iz rubrike