Sport
RAZGOVOR S PREDSJEDNIKOM DRŽAVE

Srbi su šokirani, Piksi ne misli da treba otići s klupe
Objavljeno 2. srpnja, 2024.
Nogometaši Srbije s velikim su očekivanjima i obećanjima otišli na eurosmotru u Njemačku, ali brzo su se vratili kući. Euro su završili s dva boda, bili posljednji u skupini C, u kojoj su još igrale Engleska, Danska i Slovenija.

To je naljutilo navijače, kojima je izbornik Dragan Stojković Piksi uoči odlaska u Njemačku obećavao velike stvari, prvo prolazak skupine, pa onda korak po korak do velikog uspjeha. I Hrvatska je podbacila i brzo se vratila kući s Eura, ali Zlatko Dalić ima kredit zbog starih zasluga, pa kod nas i nije tolika haranga na izbornika. Usto, Dalić i Stojković umnogome drukčije funkcioniraju prema javnosti.

Naši susjedi su se zapalili, povjerovali izborniku da njihova momčad napokon može postićii neki uspjeh na velikom natjecanju, ali nada je brzo ugašena. Orlovi su prerano doletjeli kući, a nakon ispadanja ponovno su krenule priče o lošoj atmosferi u momčadi, svađi izbornika i kapetana (Dušan Tadić), tučnjavi u kafiću tijekom EP-a u kojoj je sudjelovao vratar izabrane vrste (Vanja Milinković-Savić)... Sad se danima u Srbiji priča o Piksijevoj sudbini, mnogi kažu da je njegovo vrijeme na klupi isteklo i da reprezentacija treba novog izbornika, ali sadašnji ne vidi u čemu je problem. Njemu je najvažnije da momčad nije doživjela debakl i smatra kako su dva boda - uspjeh. Navodno je Stojković donio odluku, to je ostanak na klupi Orlova, a srpski mediji je opisuju kao - šokantnu.

Stojković smatra da je s kadrom koji je imao napravio maksimum, a Srbija se nije osramotila s dva osvojena boda i jednim postignutim golom u 270 odigranih minuta. Za njega je to dovoljno, ne i za navijače i srpsku javnost, pa tako pojedini mediji pišu da se, bez obzira na vrijedeći ugovor i novac, očekivalo da bude smijenjen odmah po ispadanju s Eura. Novac koji se spominje u slučaju prekida ugovora je milijun eura. Sportski žurnal piše kako će izbornik još razgovarati s Draganom Džajićem, predsjednikom Nogometnog saveza Srbije, i Aleksandrom Vučićem, predsjednikom države, te će njima objasniti razloge neuspjeha. Razumljiv je razgovor s predsjednikom Saveza, ali nerazumljivo je zašto izbornik o igračkom debaklu razgovara s predsjednikom države. No u Srbiji valjda tako stvari funkcioniraju, sve počinje i završava s Vučićem, sve ovisi o njegovu rasploženju i odlukama. Čak i pozicija ngometnog izbornika.

Inače, Dragan Stojković preuzeo je reprezentaciju Srbije u ožujku 2021., odveo je na SP u Katru i na Euro u Njemačkoj, ali ni na jednom od ta dva natjecanja nije napravio baš ništa. I. Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike