Novosti
PRIZNANJE ZA RAD U ODGOJU I OBRAZOVANJU

Dodijeljene su nagrade “Ivan Filipović” za 2023.
Objavljeno 28. lipnja, 2024.
Nagrade "Ivan Filipović" za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti za 2023. godinu, pet nagrada za životno djelo te 11 godišnjih nagrada svečano su u četvrtak dodijeljene u Hrvatskome saboru.

Ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs, čestitavši nagrađenima, zahvalio im je za sav doprinos koji su proteklih godina ostvarili u cijeloj vertikali obrazovanja, od vrtića pa do visokog školstva i znanosti. Istaknuo je kako njegovo ministarstvo i Vlada misle i paze na sustav odgoja i obrazovanja, argumentirajući to ulaganjima u sustav s više od 2,7 milijardi eura. Naveo je i brigu o statusu učitelja i zaposlenih u sustavu odgoja i obrazovanja poručivši kako će se i dalje činiti maksimalne napore da učitelji, nastavnici i profesori u društvu dobiju mjesto koje zaslužuju.

Na 60. dodjeli nagrada "Ivan Filipović" predsjednica Odbora za dodjelu Nagrade Vesna Bedeković pridružila se čestitkama u ime predsjednika Sabora te poručila kako je biti učitelj poziv, a ne samo zvanje ili zanimanje.

- To je oduševljeno traganje za blagom koje se skriva u brojnim talentima naših učenika, studenata i mladih - istaknula je.

Nagradom "Ivan Filipović" za životno djelo nagrađeni su Ljerka Vidaković, ravnateljica vrtića Radost u Novskoj u području ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, Vlade Matas u području osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja, Drago Bagić u području srednjoškolskog odgoja i obrazovanja, Vladimir Takšić u području visokog obrazovanja te Bruno Grbac u području znanstvenoga i stručnoga rada u području odgoja i obrazovanja. Godišnje nagrade "Ivan Filipović" dobile su Eleonora Glavina, Dalia Kager, Anita Čupić, Ivančica Tajsl Dragičević, Ivan Vlainić, Ružica Zucić (ravnateljica Poljoprivredno-šumarske škole u Vinkovcima), Sanda Duk Pritišanac (nastavnica strukovnih predmeta u Ekonomskoj i upravnoj školi u Osijeku), Zoran Hercigonja, Silvia Vladić Vrban, Nina Pereza te Renata Kobetić.

Nagrade za životno djelo i godišnje nagrade za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem školstvu, visokom školstvu te znanstvenom i stručnom radu nose ime Ivana Filipovića, ilirca, pedagoga i književnika, koji je rođen 1823. u Velikoj Kopanici, a umro 1895. godine u Zagrebu. H
Ivan Filipović, ilirac, pedagog i književnik, rođen je 1823. u Velikoj Kopanici, a umro 1895. u Zagreb

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike