Novosti
INCIDENT NA NACIONALNOJ OSNOVI

U namjernom naletu automobila teško ozlijeđena biciklistica
Objavljeno 30. lipnja, 2024.
Udruga pripadnika 110. brigade Zbora narodne garde/Hrvatske vojske upozorila je da je na biciklističkom maratonu u povodu višednevnog obilježavanja 33. obljetnice osnivanja te brigade u Karlovcu ove subote došlo do ozbiljnog incidenta. Naime, kako je izvijestila policija, u namjernom naletu automobila na grupu biciklista u Biljegu kod Vojnića na parkiralištu ugostiteljskog objekta teško je ozlijeđena 46-godišnja žena, a počinitelj je uhićen i uz kaznenu prijavu bit će predan pritvorskom nadzorniku.

Maratonom se obilježava doprinos brigade u obrani i oslobađanju Karlovca u Domovinskom ratu. Sudionici biciklijade zaustavili su se u kafiću u mjestu Vojišnica u općini Vojnić radi okrepe, ističe u priopćenju udruga. Dodaju kako je tada muškarac vozilom nasrnuo na bicikliste "uz prijetnje i povike mržnje prema Hrvatima". Napadač je, navode, pokušao uletjeti na terasu ugostiteljskog objekta, a zatim krenuo unatrag prema parkiranim biciklima, pritom gazeći jednu od sudionica maratona i pokušavajući je odvući prema državnoj cesti. Ocjenjuju da je iz njegovih postupaka razvidno kako je riječ "o pokušaju ubojstva iz mržnje". Ozlijeđena biciklistica zadobila je teške ozljede te je prevezena helikopterom u KBC Zagreb.

Policijska uprava karlovačka priopćila je kako je 44-godišnji vozač automobila austrijskih registracija oko 14 sati u Biljegu namjerno naletio na grupu biciklista na parkiralištu ugostiteljskog objekta te pobjegao. Utvrđeno je da je u bijegu u Brdu Utinjskom izazvao prometnu jer je zbog neprilagođene brzine izletio u zavoju, udario u električni stup i lakše se ozlijedio. Imao je 2,76 promila alkohola u organizmu, a uhićen je na adresi prebivališta jer je otišao s mjesta nesreće. "Zbog sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, ‘dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom‘, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku PU karlovačke. Kaznena prijava bit će podnesena državnom odvjetništvu", navodi policija, dodajući da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Županija i Grad Karlovac osudili su napad. Pozvali su branitelje da ostanu dostojanstveni te izrazili uvjerenje da je riječ o izoliranom slučaju. I.B./H
Najčitanije iz rubrike