Novosti
NESREĆA NA OSJEČKOM STREET RACEU

VIDEO: Natjecatelj izgubio kontrolu nad vozilom, ozlijeđeno više osoba
Objavljeno 2. lipnja, 2024.
KBC Osijek: Ozlijeđeni su izvan životne opasnosti te su pušteni na kućno liječenje

Šest osoba ozlijeđeno je i prebačeno u Klinički bolnički centar Osijek nakon što je na njih na 31. Osijek Street Raceu u Sportskoj zračnoj luci Osijek - Čepin naletio natjecateljski automobil.

Kako doznajemo, iskusni vozač izgubio je nadzor nad upravljačem vozila i naletio na improviziranu ogradu, a potom i na nekoliko gledatelja koji su sjedili na tribini u prvom redu. Policija je dojavu o nesreći dobila u 15.25.

 

 

“Bilo je prestrašno. Odjednom je skrenuo i zabio se u gledatelje. Vozač je odmah izišao iz automobila i potrčao u pomoć ozlijeđenima. Nastradali su oni koji su sjedili u prvom redu. Start je pomaknut unatrag za oko 150 metara, a odmah pokraj bilo je postavljeno gledalište, zapravo montažna tribina. Sreća u nesreći je što u tim prvim redovima nije bilo djece, jer je ovdje bilo puno djece s roditeljima", rekao nam je očevidac. Dodao je kako su vrlo brzo stigle ekipe Hitne pomoći, koje su unesrećene odvezle u bolnicu te da je vozač automobila bio u vidljivom šoku.

Rudolf Kalkan, predsjednik AK Slavonija, organizatora Osijek Street Race Showa, potvrdio nam je da su dvije osobe zadobile prijelome u nesreći. "Policijski je očevid u tijeku i kod unesrećenih se radi o težim ozljedama. Dvije osobe imaju prijelome, ali srećom nisu u životnoj opasnosti. Unesrećeni su odvezeni u bolnicu u pet minuta", rekao nam je Kalkan.

Iz Ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Osijek doznajemo kako je u nedjelju oko 16 sati na Objedinjeni hitni bolnički prijam KBC-a Osijek dovezeno šest ozlijeđenih s Osijek Street Racea. "Svi ozlijeđeni izvan su životne opasnosti te su nakon obrade i pružene pomoći otpušteni na kućno liječenje", izvijestili su iz bolnice.

Organizatori su objavili priopćenje za javnost, u kojem su naveli i da se događaj nastavio, ali zbog očevida se utrke do kraja dana više nisu održavale. Osijek Street Race Show je utrka ubrzanja kojoj popularnost raste iz godine u godinu. Do sada na njemu nije bilo nesreća.


Sandra Lacić

OKUPILO SE 230 NATJECATELJA

 

Osijek je 1. i 2. lipnja bio domaćin 31. Osijek Street Race Showa, jednog od najuzbudljivijih automobilskih događaja godine. U Sportskoj zračnoj luci Osijek - Čepin okupilo se oko 230 natjecatelja iz cijele Europe, a najbrži automobili i vozači odmjeravali su snage u utrkama ubrzanja na 402 metra. Otvorenju je nazočio i zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin poručivši kako Grad Osijek podržava Osijek Street Race Show. “Čestitam Autoklubu Slavonija na organizaciji natjecanja, koje se u Osijeku dva puta godišnje održava već punih 16 godina. Puno ljudi iz Hrvatske i susjednih zemalja slilo se u Osijek kako bi uživalo u adrenalinskom sportu. Ovo je jedan od događaja koji grad čine gradom”, kazao je zamjenik gradonačelnika Vulin. Uz utrke posjetitelji su mogli vidjeti izložbu najimpresivnijih tuniranih vozila.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike