Novosti
TOMO MEDVED:

Ojačat ćemo HDZ za izbore
Objavljeno 28. lipnja, 2024.
Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved predao je jučer u stranačkoj središnjici potpise članova kojima se podupire njegova kandidatura za zamjenika predsjednika HDZ-a, Andreja Plenkovića za predsjednika te Ivana Anušića, Olega Butkovića, Branka Bačića i Zdravka Bušića za potpredsjednike.

- Osnaženi potpisima podrške više od 40.000 članova HDZ-a tim pod geslom "Zajedno za sve izazove" ponovo predaje kandidaturu za nastavak obnašanja dužnosti na čelu HDZ-a. Kandidiramo se za nadolazeće unutarstranačke izbore koji će se održati 13. srpnja ove godine. Potpisi potpore našeg članstva obvezuju nas da nastavimo i dalje predvoditi HDZ. HDZ ostaje najjača politička snaga u Hrvatskoj, čvrsto pozicioniran na desnom centru. U programu našeg tima "Zajedno za sve izazove" predvidjeli smo dodatno snaženja stranke za predstojeće predsjedničke i lokalne izbore - rekao je, među ostalim, Medved na konferenciji za novinare nakon što je predao potpise.

Rok za predaju potpisa i kandidatura istekao je jučer u ponoć tako da se u trenutku pisanja ovog teksta službeno ne zna je li se možda još neki član HDZ-a kandidirao za te funkcije. Međutim, nešto takvo gotovo je nemoguće očekivati u situaciji u kojoj je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković objavio da su to kandidati njegova tima, a on je nakon treće uzastopne izborne pobjede na parlamentarnim izborima sada politički snažniji no ikad. Moguće je da situacija bude živahnija na izbornom Saboru HDZ-a koji će se održati u rujnu te da bude više kandidata kada će se birati deset članova Predsjedništva HDZ-a te članovi Nacionalnog odbora.

Šestorka čije je potpise jučer predao Medved na svoje je funkcije izabrana na unutarstranačkim izborima koji su održani 15. ožujka 2020., posljednji dan prije uvođenja mjera protiv korone.

Za razliku od ovogodišnjih unutarstranačkih izbora, na onima održanim 2020. Plenkovićev je tim imao suparnike - "Opciju za promjene". Njihov je kandidat za predsjednika HDZ-a bio nekadašnji ministar vanjskih poslova Miro Kovač, a za zamjenika gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Z. Crnčec
Najčitanije iz rubrike