Novosti
ČETIRI VOZILA U SUDARU, MEĐU NJIMA I ŽUPAN DEKANIĆ

Policija: Župan bio pod utjecajem alkohola
Objavljeno 20. lipnja, 2024.

VINKOVCI - U prometnoj nesreći na vinkovačkoj obilaznici u srijedu navečer sudjelovala su četiri vozila, a među njima i župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić, potvrdili su iz Policijske uprave vukovarsko- srijemske.

Policija je u srijedu navečer, u 21.26 sat, primila dojavu da se dogodila prometna nesreća u kojoj su sudjelovala četiri vozila.

“Jedan od sudionika nesreće, župan Vukovarsko-srijemske županije, upravljao je osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,84 g/kg. Također, 29-godišnjem vozaču u drugom osobnom automobilu vinkovačkih registracijskih oznaka, koji je sudjelovao u ovoj nesreći, utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od  2,12 g/kg", izvijestili su iz PU vukovarsko- srijemske.

Nekoliko je osoba zatražilo liječničku pomoć u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima.

Zbog provođenja očevida navedena dionica ceste zatvorena je u 22 sata za sav promet te se promet preusmjerio na alternativne pravce.

Po provedenom očevidu, policija će izvijestiti javnost o utvrđenim činjenicama.

Župan Dekanić je i prije dvije godine sudjelovao u prometnoj nesreći poslije čega je završio i mjesec dana u istražnom zatvoru. Tada je također vozio pod utjecajem alkohola, a prilikom te nesreće je upravljao službenim vozilom Vukovarsko – srijemske županije.

Osim zbog izazivanja prometne nesreće, Dekanić se poslije te nesreće tereti i za zlouporabu položaja i ovlasti jer je, kako ga se optužuje, utjecao na svjedoke i policiju da se skriju detalji nesreće. Sudski postupak još nije počeo.

(Hina)

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK OBJAVIO DA ĆE SE KANDIDIRATI

Milanović želi potporu SDP-a za drugi mandat

Najčitanije iz rubrike