Sport
VATRENI SE MORAJU VADITI, A SLJEDEĆI SUPARNIK VRLO OPASAN

Albanci su časno pali, sad sve karte bacaju na srijedu i kako dobiti Hrvate
Objavljeno 16. lipnja, 2024.
Albanci igraju samo prvih i posljednjih dvadesetak sekundi, našalio se netko poslije munjevitog vodstva Albanije protiv Talijana u drugoj utakmici skupine B, koje je podsjetilo na nezaboravno djelo Branka Ćopića "Orlovi rano lete". Kao u svakoj, tako i u ovoj šali ima mnogo istine.

Nakon što su Talijani, progutavši taj neukusni im espresso, uspjeli ekspresno izjednačiti i povesti 2:1, potom geometrijski točnim dodavanjima i adekvatnom pokretljivošću čuvati rezultat i trošiti vrijeme, u posljednjim sekundama buknuo je požar pred vratima favorita. No Donnarumma je izvadio kesten od naglo buknule vatre i obranom neočekivanog zicera onemogućiti Albancima bod iznenađenja koji su silno željeli. Ostalo je 2:1 za Italiju, ali Albanci nisu ostavili loš dojam. Poslije svega ostaje žal u njihovu taboru što su u Dortmundu na samom startu kada je Bajrami boltovskim golom u 23. sekundi postao najbrži strijelac u povijesti europskih prvenstava, a onda i tik pred finiš bili nadomak dobrom rezultatu, nisu nešto uzeli. No koliko blizu, toliko im je ostao neuhvatljiv.



- Dobro smo krenuli u utakmicu i postigli rani pogodak. Momčad je bila vrlo uzbuđena nakon toga, ali morali smo odigrati bolje, pogotovo u prvom poluvremenu. U nastavku smo čak imali i prilike za izjednačenje - pogotovo Manaj. Italija je brzo pomicala loptu i šteta je što se nismo mogli tome oduprijeti - rekao je albanski izbornik Sylvinho poslije poraza od pragmatičnih Azzurra. Nakon Italije Albaniji će idući zahtjevni filtar biti - ranjena Hrvatska.



- Deset dana smo se pripremali kako bismo izvukli nešto iz ovog susreta, no na kraju smo ostali bez ičega. Moram pohvaliti i naše navijače koji su nam davali veliku podršku.



Impresivna je bila ta silna podrška njihovih navijača u Dortmundu, nešto slično kapetan Berat Djimsiti i prijatelji mogu očekivati u srijedu protiv Hrvatske u Hamburgu. Ostali su razočarani ovim krajnjim ishodom, ali su zadovoljili prezentacijom, on, dinamovac Hoxha i ostali, priznajući kvalitete europskih prvaka, nemaju si što predbaciti.



- Italija je zasluženo pobijedila. Nakon našeg gola nas je pritisnula, to je jaka momčad s mnoštvom kvalitete i iskustva. Strakosha nas je s nekoliko obrana držao u utakmici, ali i mi smo imali svoje prilike preko Manaja - poručio je Djimsiti. I. D.
Slijedi susret u srijedu, koji će za Hrvatsku, ali i Albaniju, biti finale prije finala

Najčitanije iz rubrike