Zdravlje
ZDRAVI I UKUSNI

Popečci od slanutka iz pećnice
Objavljeno 10. lipnja, 2024.
Popečke je idealno pripremiti u pećnici, jer se neće napiti ulja kao kad ih pržimo u tavi. Kad se zaželite odmoriti od mesa, možete pripremiti ukusne popečke od slanutka, koji će vas dugo držati sitima. Potrebno je 400 g slanutka iz konzerve (ocijeđenog i ispranog), pola crvene paprike (nasjeckane), manja mrkva, 2 žlice maslinova ulja, 2 režnja češnjaka, manji crveni luk, 1/4 šalice svježeg peršina, 1/4 šalice pirova brašna ili drugog integralnog brašna po izboru, žličica kumina, žličica korijandera, pola žličice dimljene paprike, pola žličice soli, 1/4 žličice crnog papra.

Zagrijte pećnicu na 200 °C. U blenderu izblendajte slanutak, a onda dodajte nasjeckanu mrkvu, papriku, luk, češnjak, peršin, pirovo brašno, žlicu maslinova ulja i začine te izblendajte u jednoličnu smjesu. Pirovim brašnom regulirajte konzistenciju. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Od dvije jušne žlice smjese oblikujte popečke debljine jedan centimetar i stavite na papir za pečenje. Preostalom žlicom maslinova ulja premažite popečke i pecite ih u pećnici oko 20 minuta dok ne posmeđe i postanu hrskavi. J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike