Sport
SLAVKO GOLUŽA NAKON OSVOJENE MEDALJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

Ni jedan igrač još nije najavio povlačenje
Objavljeno 13. kolovoza, 2012.

Vezani članci

U SUSRETU ZA TREĆE MJESTO RUKOMETAŠI DRUGI PUTA NA TURNIRU SVLADALI MAĐARSKU

Zaliječili francuske rane, Hrvatska osvojila šestu medalju

HRVATSKI RUKOMETAŠI NISU KRILI ZADOVOLJSTVO OSVAJANJEM TREĆEG MJESTA

Lacković: Obećao sam sinu donijeti kući medalju

Slavko Goluža postao je kolekcionar bronci. Nakon Europskog prvenstva u Srbiji, u Londonu je ponovno osvojio brončanu medalju. Pod Golužinim ravnanjem prošla su vremena kada je Hrvatska završavala natjecanje s porazom. Na žalost, ono što se i s Golužom nastavlja francusko je prokletstvo.

- Momci su željeli zlatnu medalju. Ja sam prvi koji ju je želio, ali nismo uspjeli. Dogodio se taj kiks, ali bolje da se dogodio s Francuzima negoli protiv Tunisa. Ovako, dobili smo novu priliku i baš sam to dečkima rekao. Zaboravite što je bilo. Nemojte se osvrtati, pa imali smo još jednu priliku za osvajanje medalje. I, eto, iskoristili smo ju. Vraćamo se kući kao pobjednici - rekao je Goluža.

Zamjerate li si što nakon utakmice s Francuzima?

- Analiza će sigurno pokazati gdje se točno griješilo. Ja neću bježati od svojih pogrešaka, ali onaj tko radi, taj i griješi, ali bilo je sve u dobroj namjeri.

Imao je prigodu u olimpijskom selu pričati s Ratkom Rudićem, čovjekom koji zna kako ući u finale i osvajati zlatne medalje. - Eto, kada ste spomenuli njega, Ratku se dogodilo da je do zida došao zimus na Europskom prvenstvu, kada su bili, ako se ne varam, deveti. Sustav je bio takav. Mi smo ovdje imali tešku skupinu, a Francuzi su ipak došli puno svježiji u polufinale.

Nakon Igara počinje novi olimpijski ciklus. Hoće li biti promjena u momčadi? - Mladi dečki sigurno dolaze. Već su zajedno s nama prolazili neke akcije. Možda ćemo već sada priključiti jedno-dva imena.

Je li tko od igrača najavio oproštaj od reprezentacije?

- Zasad nije. Uostalom, Lacković je već rekao da želi igrati na sljedećim Olimpijskim igrama.

Hoćemo li u sljedećem ciklusu gledati drukčiju Hrvatsku?

- Nećete. Gledat ćete istu ovakvu Hrvatsku. Jeste li i vi novinari, ali i drugi kolege izbornici rekli da smo igrali najbolji rukomet? Kada ste me u Srbiji nakon prvoga kruga pitali jesam li zadovoljan igrom, rekao sam “na momente”. Ovo što smo pokazali u Londonu rukomet je kakav želim igrati - kazao je Goluža. K. Lacković

10

medalja s velikih natjecanja ima Goluža u ulozi igrača, pomoćnog trenera i izbornika

3

olimpijske medalje osvojio je Goluža. Dva zlata, u Atlanti i Ateni, kao igrač, broncu u Londonu kao izbornik

2

medalje osvojio je otkako je u ulozi izbornika hrvatskih rukometaša

O SUKOBU S BALIĆEM
I ja na klupi kažem svašta

Ponovno su portali i Youtube uzavreli od klikanja nakon što je puštena snimka s hrvatske klupe u kojoj Ivano Balić na grub način odgovara izborniku Goluži. Nije to prvi put da se spominje sukob na relaciji Balić - Goluža.

- Zar opet - pitao se Goluža.

- Nisam ništa od toga čitao, bilo mi je važnije vratiti igrače nakon poraza od Francuza u život. Pa ja prvi na klupi svašta kažem. To je sve u žaru borbe - objasnio je Goluža.

Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

ŽNK OSIJEK SUDIONIK EU SPORT FORUMA

U finalu je bio i osječki projekt

Najčitanije iz rubrike