Sport
MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka
Objavljeno 23. travnja, 2024.
Može se do borbe za trofej i težom stazom. Zorno su to pokazali odbojkaši Murse-Osijek, koji su u gostima uspješno zaključili polufinalnu seriju doigravanja za prvaka. U redovitom dijelu Superlige Osječani su zauzeli treće mjesto, a to je značilo da će, ako žele ponoviti lanjski doseg i igrati za naslov, morati dobiti jednu utakmicu i na vrućem parketu u Kaštel Starom.

Onu prvu, na otvaranju serije protiv Ribola Kaštela, inače drugog nositelja u play-offu, odbojkaši s Drave su (pre)lako izgubili. U Maloj dvorani Gradski vrt domaćin je stoga potom igrao pod puno većim pritiskom, ali ga je izdržao u četiri seta. Uslijedio je novi odlazak u Dalmaciju, na majstoricu, u kojoj je nakon 1-1 jasno sve bilo otvoreno. Prednost domaćeg parketa uvijek je bonus, ali loša vijest za Ribolu je bila ta što su mursaši ove sezone pokazali da mogu biti neugodni gosti.

- Bilo je važno poravnati seriju, jer su obje momčadi imale malo vremena nešto se detaljnije pripremati i odmoriti za odlučujuću utakmicu, koja se igrala 40-ak sati nakon što je završila ona osječka. Nakon nje smo se napunili samopouzdanjem, koje se itekako vidjelo u majstorici - kaže trener Zvonimir Bogdanović, koji je od petka pa sve do nedjelje navečer bio u punom pogonu. Nakon poravnanja u polufinalu Boki je odmah ‘zapalio‘ u Zadar, na PH u maloj odbojci (mladi Mursaši uzeli U13 srebro). Tamo je i pričekao svoju momčad, koja je u odlučujućoj utakmici bila iznimno raspoložena.

Za razliku od prethodnog kaštelanskog dvoboja, vidjelo se da su igrači maksimalno nabrušeni od prvog poena. Ratničko raspoloženje Giljanovića, Vukovića, Vilorije, Ivančića, Đirlića, Perillusa, Šunje, Dugandžića i Verasta (izlazili na parket) bilo je ipak prvi preduvjet, onaj glavni je ipak bila kvaliteta igre. Ona je bila na razini, koju smo istina gledali tijekom sezone, ali ne baš i previše u posljednje vrijeme.

- Ipak je ovo karakterna skupina, koja je to pokazala kada je bilo i najvažnije. Bilo je dosta peha od početka ove godine, neki problemi prate nas i dalje, tu mislim na ozljede, ali sve se izdržalo i izborilo finale. Zasluženo, dečki su odigrali sjajno - hvali svoje igrače trener Bogdanović, za što ima itekako razloga.

Drugu godinu zaredom Mursa-Osijek igra za oba domaća trofeja, gdje ih čeka isti protivnik. Prije mjesec dana zagrebačka je Mladost u Vinkovcima uzela Kup, finalna serija za prvaka prigoda je da se možda poravnaju računi. Naslov još nikada nije sletio u Osijek, prošle sezone bilo je blizu (vodstvo 2-0 u seriji), ali u četvrtak u Zagrebu ponovo se kreće od nule. Pa tko prvi do tri pobjede…

Nino Benčina
RIBOLA KAŠTELA       1

MURSA-OSIJEK       3

Dvorana Kaštel Stari: Gledatelja: 200. Suci: Brozić i Tota.

RIBOLA KAŠTELA: Močić 4, Jurković (L), Mustapić, Vlahović 9, Cikojević, Kulušić 16, Cvijović 3, Romić (L), Aganović, Martinović 3, Jurić 18, Jureta 11, Parčina, Cimbaljević 5.

MURSA-OSIJEK: Vuković 20, Ivančić 1, Dugandžić (L), Đirlić 9, Giljanović 27, Šunjo 1, Škugor, Viloria 7, Šoš, Perillus 6, Verasto, Bečeheli (L), Marszalek, Busak Vidaković.

REZULTAT PO SETOVIMA: 30:32, 25:22, 17:25, 17:25

Možda ste propustili...

USPJEH MLADIH KOŠARKAŠICA S DRAVE

Mursa izborila nastup na završnici

SUPERSPORT PRVA HNL ZA ŽENE

“Petarda” Osječanki u Splitu

FINALNA SERIJA KOŠARKAŠA ZA PRVAKA PRVE LIGE IDE DO KRAJA

Brokeri impresivnim nastupom izborili majstoricu

Najčitanije iz rubrike