Sport
EP: NAJBOLJI HRVATSKI GIMNASTIČAR NIJE USPIO OBRANITI NASLOV EUROPSKOG PRVAKA NA PREČI

Tin Srbić: Vjerujem da mogu puno bolje nego danas
Objavljeno 27. travnja, 2024.

RIMINI - Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić nije uspio obraniti naslov europskog prvaka na preči, a svojom je subotnjom izvedbom na EP-u u Riminiju zaradio ukupnu ocjenu 14,066 što mu je donijelo šesto mjesto.

Bilo je ovo četvrto europsko finale za 27-godišnjeg Zagrepčanina i prvo u kojem nije osvojio odličje, nakon prošlogodišnjeg zlata u Antalyji i dva srebra.

Otkad je osigurao olimpijsku vizu, Srbić sva natjecanja koristi kao pripremu za nastup u Parizu. Tako je i u današnjem finalu plan bio da Tin nastupi s vježbom kojoj bi početna ocjena bila 6,3 boda. To je vježba koju Tin i njegov trener Lucian Krce pripremaju za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Nažalost, subotnja izvedba u Riminiju nije prošla prema planu.

"Cijeli dan sam se osjećao jako dobro, došao sam dosta rano u dvoranu, jer sam zaključio da mi možda treba malo više zagrijavanja, malo više pokušaja da isprobam sve elemente. Doslovno sam ih napravio savršeno na zagrijavanju. Možda sam malo pogriješio, jer sam otprilike pola sata prerano završio sa zagrijavanjem pa sam čekao, ali ne bih rekao da je to utjecalo na izvedbu. Osjećao sam se jako dobro. Jednostavno krenuo sam u vježbu, nisam napravio taj drugi element, samim time nisam povezao kombinaciju koja mi diže početnu ocjenu za dvije desetinke i tako sve se slaže jedno na drugo", rekao je Tin Srbić.

"Do samog kraja vježbe sve je izgledalo stvarno jako lijepo i da sam uspio napraviti element Adler s okretom, koji mi stvara dosta problema u posljednje vrijeme, ocjena bi bila oko 14,500, čak i s tom greškom. Nisam nezadovoljan s današnjom izvedbom, jednostavno dogode se nekada greške iz kojih moraš izvući najbolje moguće pouke, ispraviti te detalje", dodao je Tin.

Točno ga još tri mjeseca dijele od nastupa u kvalifikacijama na Olimpijskim igrama u Parizu pa je 27-godišnjem Zagrepčaninu ostalo još dovoljno vremena da vježbu koja mu nije uspjela u finalu Europskog prvenstva dovede do savršenstva.

"Fizički i mentalno se osjećam stvarno jako dobro, danas eto možda nije bio moj dan, ali radit ćemo jako puno da sve to popravimo do Olimpijskih igara u Parizu. Vjerujem da mogu puno bolje nego danas", poručio je Tin Srbić.

Zlato na ovom EP-u na preči s ocjenom 14,600 osvojio je Ilja Kovtun, Ukrajinac koji živi i trenira u Osijeku. Litavac Robert Tvorogal bio je srebrni, a Cipranin Marios Georgiou brončani.

Tin Srbić će za tri mjeseca pokušati obogatiti svoju kolekciju medalja s velikih natjecanja u kojoj su zlato i dva srebra s europskih prvenstava, zlato i dva srebra sa svjetskih prvenstava te srebrno odličje s posljednjih Olimpijskih igara u Tokiju.

(Hina)

EP gimnastičara, preča - finale


1. Ilja Kovtun (UKR)           14,600 (5,9 + 8,700)
2. Robert Tvorogal (LIT)       14,566 (5,8 + 8,766)
3. Marios Georgiou (CIP)       14,366 (5,9 + 8,466)
4. Noe Seifert (ŠVI)           14,266 (6,0 + 8,266)
5. Aleksander Mjakinin (IZR)   14,100 (5,9 + 8,200)
6. TIN SRBIĆ (HRV)             14,066 (5,5 + 8,566)
7. Yumin Abbadini (ITA)        13,833 (6,1 + 7,733)
8. Joel Plata (ŠPA)            13,366 (5,9 + 7,466)

Možda ste propustili...

UZVRATNI DVOBOJ ZA PREMIJERLIGU

Brokerima treba +2 za elitno društvo

KRAJ SEZONE: OPERIRAN BOJAN BOGDANOVIĆ

Propao povratak u reprezentaciju?

BJELOBRĐANI PORAŽENI U ZMIJAVCIMA

Domaćin u prvih šest minuta zabio dva puta

Najčitanije iz rubrike