Sport
VRATIO SE OPTIMIZAM NA OPUS ARENU

Zekićeve zamisli počele donositi igru i rezultate
Objavljeno 8. svibnja, 2024.
Bijelo-plavi su dobru formu uhvatili u trenutku kada se lomi cijela sezona
Nešto se počelo pomicati nabolje u igri osječkih nogometaša. Prvo uvjerljiva pobjeda u Gorici, a onda potpuno "razmontiravanje" Lokomotive na Opus Areni, te četiri pobjede u posljednjih pet utakmica sugeriraju ulazak Bijelo-plavih u dobru formu u ključnom trenutku sezone.

Trener Zoran Zekić prilično je patio otkako se vratio na klupu NK Osijek. Dočekala ga je momčad kojoj je nedostajalo balansa i prije svega brzine, ali malo-pomalo uspio je složiti mozaik koji je počeo donositi željene rezultate. Istina, europska ulaznica još nije osigurana, ali igra koju je Osijek prikazao protiv Gorice i Lokomotive pruža vjeru u pozitivan rasplet.

Energija i samopouzdanje


Hrabar je bio Zekić kada je birao momčad koju će suprotstaviti Lokomotivi. Složio je pomalo avangradnu momčad koja je u isto vrijeme trebala "pripitomiti" brzance u napadu Lokomotive, ali i biti jaka u organizaciji igre. Na kraju je ispalo - gotovo savršeno, jer Osijek je imao toliku dominaciju da mu Lokomotiva do same završnice susreta nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti.

- Uvijek imam određene ideje prije utakmica, na treninzima često izgleda dobro, ali su se problemi znali pojavljivati na utakmicama. Sada je ispalo sve odlično i to me baš veseli. Igrali smo s puno energije i samopouzdanja, pa samo mogu poželjeti da nastavimo na taj način do kraja sezone - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Neće to biti laka zadaća jer njegovu momčad očekuju tri teška susreta. Prvo je gostovanje kod Dinama, nakon kojeg na Opus Arenu stiže Rijeka, a sezonu će Bijelo-plavi zaključiti gostovanjem kod posve nepredvidljivog Varaždina.

- Najvažnije je što odlučujemo sami o sebi. Ne trebamo se zamarati suparnicima, imamo još tri kola do kraja u kojima trebamo biti jednako dobri kao u susretu s Lokomotivom ako želimo doći do našeg cilja - plasmana u Europu - poručuje Zekić.

Mladost je radost


Rezultati njegova rada počeli su dolaziti na naplatu. Momčad je očito počela shvaćati njegove ideje i zahtjeve koji su, pokazuje se - dobitna formula. No uz sve to događa se i jedan drugi proces koji je iznimno važan za budućnost. Zekić u momčad uvodi sve više mladih igrača poniknulih u Školi nogometa, što je također bio jedan od zadataka u drugom dijelu sezone.

- Mislim kako bi se više trebalo potencirati naše mlade snage. Protiv Lokomotive su i ti mlađi igrači odigrali susret bez taktičke pogreške, što nije uvijek lako dobiti. Bukvića, recimo, više nitko i ne smatra mladim, a on još uvijek ima pravo igrati za juniore, kroz drugi dio sezone etablirali smo Prekodravca i Matkovića, prilike je dobio Vrbanac, na vratima je Kolić i nećemo na tome stati. Počeli smo stvarati nešto s mladima, a iz utakmice u utakmicu od njih dobivamo sve više - smatra trener Bijelo-plavih.

Ako u takvim procesima Osijek na kraju ove teške i turbulente sezone uspije osigurati novi izlazak na europsku scenu, Zekiću će se morati priznati kako je napravio odličan posao. Proteklih godina promocija mladih igrača bila je zapostavljena, pa se onda krenulo nekako na silu, a tek sada je taj proces počeo dobivati željene obrise.

Uz sve te dobre stvari i ljeto će svejedno trebati dovesti pojačanja. Zbog dva razloga - rezultatskog, ali i kako bi se osječkoj mladosti olakšao daljnji igrački napredak.

Dalibor Keler

PEHIST

Mikolčić slomio prst

 

Mladi Osijekov veznjak Šimun Mikolčić baš nije miljenik sreće. Taman mu je Zoran Zekić počeo davati određenu minutažu, a zadesila ga je ozljeda koja će ga s travnjaka udaljiti do kraja ove sezone. Mikolčić je dobio posljednjih desetak minuta susreta s Lokomotivom, a stradao je nakon što ga je nagazio Duje Čop. Tek nakon susreta utvrđen je prijelom nožnog prsta.


- Baš nemam sreće. Dočekao sam svoje minute, u Velikoj Gorici i sada protiv Lokomotive, nadao sam se kako ću do kraja sezone dobiti još prilika, a sada je jasno da od toga neće biti ništa. Morat ću pauzirati oko mjesec dana - rekao je Šimun Mikolčić.



Inače, ljetos je na pripremama dobro kotirao kod Stjepana Tomasa, ali je na prijateljskoj utakmici protiv češkog Bohemiansa ozlijedio medijalni ligament koljena i morao duže pauzirati, a sada ga čeka nova rehabilitacija, srećom, ovaj put nešto kraća. D.Kl.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike