Sport
TREĆA NOGOMETNA LIGA ISTOK

U Đakovu bilo šaketanja, lider do bodova teže od očekivanog
Objavljeno 2. travnja, 2024.

Uoči Uskrsa odrađena je 21. dionica Treće nogometne lige Istok. Nije nedostajalo neizvjesnosti, preokreta, (ne)očekivanih rezultata, ali i "vatre". Slavonija je svoju petardu Valpovci isporučila na Veliki petak, a dan poslije, u subotu, na rasporedu je bilo preostalih sedam susreta 21. kola.



Derbi kola igrao se na Pazarištu, gdje je Đakovo Croatiji u goste stigao Tomislav iz Donjih Andrijevaca. Domaćin je izgubio utakmicu, vjerojatno i utrku za naslov. Do kraja prvenstva još je dosta bodova u igri, ali teško će Đakovčani ponovno na sam vrh. Ovo proljeće nisu pravi, posebice ne u obračunima s momčadima iz vrha (poraženi i od Čepina i Slavonije), tako da sve ono dobro što su jesenas napravili uspjeli su dobrano upropastiti već u prvom dijelu ovoga proljeća. Derbi na Pazarištu okupio je 800-tinjak gledatelja, stiglo ih je dosta i iz Donjih Andrijevaca, a Tomislav je pun samopouzdanja kreno na Pazarištu. I poveo već u šestoj minuti preko Ivana Tunukovića. Đakovčani su se brzo oporavili od šoka, u 28. minuti novi pogodak na utakmici, Fabijan Petričević je s ruba kaznenoga prostora pogodio lijevi kut Ličaninove mreže za 1:1. I onda u završnici prvoga dijela "fajt" nakon kojeg je domaćin ostao s igračem manje na terenu. Mislav Šimić nije najbolje podnio jedan bezazleni prekršaj na sredini terena, prvo je odgurnuo Jelića, krenulo je grupno naguravanje u kojem je Šimić udario igrača Tomislava šakom u glavu, a sudac Toni Zrno mu pokazao crveni karton. Mogao je u toj gužvi još netko zaraditi karton, bilo koje boje, ali zaradio ga je samo Šimić i ostavio svoju momčad oslabljenu u nastavku. Gosti su to iskoristili, u 56. minuti Tomislav Bliznac je primijetio da je William Ryan Buckingham izašao s gola te je s 30-ak metara uputio oštro loptu prema vratima, koja se zabila u suprotne rašlje za konačnih 1:2. Đakovčani tonu na tablici, Andrijevčani sad pušu za vratom Čepinu i plan im je preuzeti "jedinicu". No lider se ne da, vratio se na pravi kolosijek i zadržao "plus četiri" u odnosu prema prvom pratitelju. Čepinčani su se kod kuće dosta mučili s Kutjevom, ali su uspjeli ostaviti sva tri boda kraj Uljare (3:2). Zvonimir Tulumović donio je Čepinčanima vodstvo, s tih 1:0 se otišlo na odmor, a onda šok za domaće. Iličić i Jakešević u samo pet minuta okreću rezultat na 1:2, Ciginu momčad to nije previše poremetilo, džokeri s klupe Krstanović i Severović zabijaju za novi preokret i pobjedu Čepina te sjajnu najavu sljedećeg kola u kojem Čepinčani gostuju u Donjim Andrijevcima.

Graničari iz Županje ovo proljeće rade sjajan posao, njihov povratak iz "mrtvih" je fascinantan. Momčad koja je na zimsku stanku otšla s mizernih pet bodova i kojoj vjerojatno nitko nije davao trunke šanse za spas u ligi, ostvarila je novu pobjedu. I to kod vrlo dobrog Svačića u Starom Slatniku i potpuno uhvatila priključak s momčadima iz donjeg dijela poretka. Županjci su još posljednji, ali s istim brojem bodova kao Kutjevo te samo s jednim manje od Slavije i Tomislava iz Cerne. Graničar je među najuspješnijim momčadima ovoga proljeća, iz utakmice u utakmicu skuplja bodove i ostanak u ligi uopće nije nemoguća misija.

Ivana Liović
 
 
Standings provided by Sofascore
REZULTATI 21. KOLA
Sloga (Nova Gradiška) - Tomislav (Cerna) 2:0, Čepin - Kutjevo 3:2, Đakovo Croatia - Tomislav (Donji Andrijevci) 1:2, Svačić (Stari Slatnik) - Graničar (Županja) 1:2, Oriolik (Oriovac) - Vuteks Sloga (Vukovar) 1:1, Bedem (Ivankovo) - Borac (Kneževi Vinogradi) 3:0, NAŠK (Našice) - Slavija (Pleternica) 0:1 i Slavonija (Požega) - Valpovka (Valpovo) 5:0.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike