Sport
U SUSRETU ZA TREĆE MJESTO RUKOMETAŠI DRUGI PUTA NA TURNIRU SVLADALI MAĐARSKU

Zaliječili francuske rane, Hrvatska osvojila šestu medalju
Objavljeno 12. kolovoza, 2012.
U susretu za treće mjesto s Mađarima dokazali su da su bili spremni i za zlato

Vezani članci

SLAVKO GOLUŽA NAKON OSVOJENE MEDALJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

Ni jedan igrač još nije najavio povlačenje

HRVATSKI RUKOMETAŠI NISU KRILI ZADOVOLJSTVO OSVAJANJEM TREĆEG MJESTA

Lacković: Obećao sam sinu donijeti kući medalju

Još jedno natjecanje hrvatski rukometaši završili su pobjedom. S Olimpijskih igara u Londonu vraćaju se kući s broncom oko vrata. Osma je to medalja hrvatskih rukometaša u devet godina na velikim natjecanjima od 2003. godine i stvaranja paklene generacije koja pomalo doživljava silazak sa scene. Slavku Goluži ovo je već deseta medalja s europkih i svjetskih prvenstava te Olimpijskih igara, ako računamo i igračku karijeru i njegovu ulogu pomoćnog trenera Line Červara. U samostalnoj izborničkoj ulozi ovo mu je druga medalja. Druga bronca. Olimpijski turnir "pakleni" su završili s omjerom 9-1. Šteta zbog poraza u polufinalu, jer u susretu za treće mjesto s Mađarima dokazali su da su bili spremni i za zlato. Hrvatska je za penjanje na pobjedničko postolje, gdje ih nije bilo prije četiri godine u Pekingu, trebala i drugi puta u Londonu svladati Mađarsku. Oba susreta završili su s "plus sedam" na naše rukometaše.

Mađari su bili hendikepirani zbof ozljede svoga ponajboljeg igrača Gabora Csaszara. Na klupi je na kratko zbog ozljede završio i Blaženko Lacković, koji je otvorio susret s dva pogotka. Ubrzo se vratio i u 16. minuti svojim je trećim pogotkom donio Hrvatskoj prvi puta prednost od dva razlike (8:6). I ovaj put Goluža se odlučio za 5-1 obranu, koja je u prvom poluvremenu dobro funkcionirala. Hrvatska je imala prednost, a Mirko Alilović je u 19. minuti zabilježio prvu obranu. Do odmora je nanizao još pet. Usporedbe s utakmicom s Francuskom bile su neizbježne pa tako vanjska linija Lacković-Duvnjak-Kopljar prvo poluvrijeme su završili šutom 7-8. Da je tako bilo u polufinalu, uvjereni smo Hrvatska bi igrala za zlatnu medalju.   

U nastavku se potpuno opustio Kopljar. U 35. minuti svojim je tr pogotkom donio Hrvatskoj sedam golova prednosti (22:15). Mađari su se približili na 23:20 u 42. minuti. Stavili su flatere na Lackoviću, potom i na Duvnjaku, ali nije im pomoglo. U sljedećih deset minuta Hrvatska je načinila 8:2 pa je osvajač bronce bio već tada bio izgledan. Pogotovo nakon 54. minute kada je Hrvatska vodila 31:22. Osmijeh na hrvatskoj klupi, ali i na terenu nije više silazio s lica hrvatskih rukometaša. Posebno nakon cepelina Čupića i Lackovića, kojeg je naš  "topnik" iz Novog Marofa završio šutom iza leđa. Pogodak je to kojeg ćemo pamtiti utakmicu s Mađarima. I naravno po osvojenoj bronci. K.Lacković  

Hrvatska     33 (19)

Mađarska    26 (14)

LONDON – Basketball arena. Gledatelja: 9.000. Suci: Horaček i Novotny (Češka).

HRVATSKA: Losert, Alilović (11+0), Balić, Duvnjak 6, Lacković 7, Kopljar 3, Vori 2, Gojun, Horvat, Vuković 1, Bičanić, Buntić 1, Štrlek 5 i Čupić 8(1).

MAĐARSKA: Fazekas (6+0), Mikler (1+0), Ilyes, Csaszar, Mocsai, G. Ivancsik 2, Harsanyi 7(2), Putics 5, Laluska, Nagy 6, Vadkerti 1, Zubai 3, Schuch i Lekai 2.

SEDMERCI: Hrvatska 1(1), Mađarska 2(2); ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta (Gojun 2+2, Vori 2), Mađarska 8 minuta (Nagy 2+2, Vadkerty 2, Mocsai 2).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike