Sport
VALJDA GORICA OPET NEĆE BACITI OSIJEK UNATRAG

Znam koji su problemi, nije trenutak da govorim o njima
Objavljeno 27. travnja, 2024.
Moramo igrati na pobjedu bez obzira na to gdje i protiv koga igramo - kaže trener Zekić
Osijekova bitka za plasman u Europu novo poglavlje imat će u Velikoj Gorici. Gostovanje koje bijelo-plavim nogometašima nije baš po mjeri, ali već su se odavno doveli u poziciju u kojoj nemaju mogućnosti birati utakmice.

Za očuvanje europskih ambicija moraju pobjeđivati gdje god za to imaju priliku. Na velikogoričkom Gradskom stadionu to prije baš nisu uspijevali često, ali nema se smisla opterećivati pričama o lošoj tradiciji jer takve stvari postoje kako bi se rušile.

- Ni Istra 1961 nije u Osijeku pobijedila deset godina, pa se dogodilo prošlog vikenda. Ne trebamo razmišljati o onom što je bilo, već o stvarima koje su pred nama. Imamo još pet utakmica do kraja sezone, četvrti smo i sasvim je jasno što moramo činiti da bismo tu poziciju zadržali - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Po pobjedu


Osijek u Turopolje odlazi nakon neugodnog i neočekivanog posrtanja protiv Istre 1961 na svom terenu, a još uvijek je u sjećanju jesenski susret na tom stadionu u kojem su Bijelo-plavi doživjeli neugodno prizemljenje.

- Tada nas je taj poraz baš bacio unatrag jer smo bili u naletu. I prije susreta s Puljanima smo imali niz od tri uzastopne gostujuće pobjede, pa to nismo uspjeli oploditi na svojoj Opus Areni. Sezona nam je puna oscilacija, pa nije lako davati bilo kakve prognoze unaprijed. Pokazali smo u više navrata kako smo sposobni odigrati dobre utakmice, ali smo isto tako iskazali nemogućnost ponavljanja takvih igara u serijama. Poraz od Istre 1961 nas je uzdrmao, ali isto tako sam mislio kako nas je trijumf nad Hajdukom podignuo, pa se to nije pokazalo točnim. Dosta toga sam u trenerskoj karijeri napravio na osjećaj, ali ove sezone me je uglavnom prevario. Znam koji su naši problemi i zbog čega nismo u mogućnosti uhvatiti neki duži pobjednički kontinuitet, ali sada nije trenutak u kojem trebam javno lamentirati o tome. Bit će vremena za analize kada završi sezona, a sad se moramo isključivo koncentrirati na prvog sljedećeg suparnika, a za nas je to Gorica - smatra trener Bijelo-plavih.

Osijek će opet igrati pod imperativom pobjede, koji je nerijetko znao stvoriti grč kod momčadi.

- Ne znam trebamo li uopće to više naglašavati jer i dalje mislim kako taj pritisak treba stvoriti dodatni motiv, a ne biti opterećenje. Ako budemo rastrčani i energetski na željenoj razini, lakše ćemo ostvariti naše rezultatske planove u tom susretu - priča Zekić.

Cilj je jasan - pobjeda. Premda se Gorica prilično podignula otkako je na njezinu klupu sjeo Rajko Vidović. Pred Bijelo-plavima je još jedan težak susret.

- Gorica je dobra momčad, ali pitat će se nešto i nas. Trebamo biti kompaktni i iskazati momčadsku etiku, pomagati jedni drugima u zahtjevnim situacijama. Radimo dosta na tome, ali stalno nam se događaju iste pogreške, što me najviše zabrinjava - objašnjava Zekić.

Promjene


Momčad će morati prekrajati s obzirom na izostatnke Bralića i Lovrića, koji su pod suspenzijama zbog crvenog, odnosno tri žuta kartona, a u Velikoj Gorici još uvijek se u akciju neće vratiti ni Kristian Fućak, koji je počeo trenirati s momčadi nakon što se oporavio od teške ozljede križnih ligamenata.

- S obzirom na izostanke Bralića i Lovrića morat ćemo nešto mijenjati. Što se Fućka tiče, on je tek tjedan dana u treningu s momčadi, pa nećemo žuriti s njegovim povratkom s obzirom na ozbiljnost ozljede koju je imao. Važan će biti stav s kojim ćemo ući u taj susret. Ako smo mogli biti hrabri i odlučni protiv Hajduka na Poljudu, ne vidim razlog da takvi ne budemo i u Velikoj Gorici. U situaciji smo kada moramo igrati na pobjedu bez obzira na to gdje i protiv koga igramo - priča Zekić.

Dobra je stvar što Osijek nema mogućnost rezultatskih kalkulacija, jer kada se pristupa na taj način, stvari znaju obično otići u pogrešnom smjeru. Situacija je opet nekako slična onoj koja je vladala prije mjesec dana uoči ona tri uzastopna gostovanja s kojih su se Bijelo-plavi neočekivano vratili sa svih devet bodova. Očekivanja su uglavnom vezana uz način na koji će Osijek igrati. Gorica je pobjediva, ali za osvajanje tri boda trebat će se dobro oznojiti.

Zato Bijelo-plavi od prvog sudačkog zvižduka trebaju jasno iskazati svoje ambicije u tom susretu. Dobre stvari su im se uglavnom događale kada su bili hrabri i bez suvišnog respekta prema suparniku.

Dalibor Keler
GORICA-OSIJEK

Početak: Nedjelja, 17 sati (HRT2)

       Banić       Kolić

       Munksgaard       Prekodravac

       Maloča       Duarte

       Leš       Mkrtčjan

       Štiglec       Renan Guedes

       Mrzljak       Nejašmić

       Soldo       Pušić

       Majstorović       Jurišić

       Pršir       Bukvić

       Rukavina       Matković

       Vujnović       Mierez

Stadion: Gradski stadion

Kapacitet: 4.536

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

32. KOLO SUPERSPORT HNL
 
Istra 1961 - Slaven Belupo (igrano sinoć)



¬ SUBOTA

17 sati

Varaždin - Dinamo

19.10 sati

Hajduk - Rudeš



¬ NEDJELJA

17 sati

Gorica - Osijek

19.30 sati

Lokomotiva - Rijeka

TABLICA
 
 
1.Rijeka       31       22       5       4       62:20       71

2.Dinamo       31       21       6       4       57:24       69

3.Hajduk       31       18       4       9       41:20       58

4.Osijek       31       12       9       10       52:41       45

5.Lokomotiva       31       10       14       7       41:32       44

6.Varaždin       31       8       12       11       35:41       36

7.Gorica       31       9       8       14       29:40       35

8.Istra 1961       31       7       10       14       27:50       31

9.Slaven B.       31       8       6       17       36:56       30

10.Rudeš       31       1       4       26       13:69       7

Međusobni susreti

GORICA - OSIJEK

23       7       6       10 27:27

Možda ste propustili...

HAJDUK JE DAVAO NAJVIŠE PRILIKA SVOJIM "TIĆIMA"

Osijek: Svaki četvrti igrač iz vlastite škole

RALF SCHUMACHER: RED BULL ĆE NESTATI U PROSJEČNOSTI

Odlazak Adriana Neweya pokrenut će lavinu

Najčitanije iz rubrike