Sport
IZ A-MOMČADI NA KORMILO MLADIH

Raspada se Dalićev stožer, Olić je s mjesta pomoćnika premješten na ono - izbornika
Objavljeno 3. srpnja, 2024.
Nakon podbačaja na eurosmotri u Njemačkoj Zlatko Dalić ostaje izbornik hrvatskih nogometaša, ali osipa se njegov stožer. Nitko nije dobio otkaz, ali neki su unaprijeđeni iz statusa pomoćnika u status - izbornika. Tako je bivši hrvatski reprezentativac i dosadašnji Dalićev pomoćnik Ivica Olić postao izbornik hrvatske U-21 reprezentacije, nakon što se dogovorio o detaljima suradnje s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem, a njegovo imenovanje potvrdio Izvršni odbor HNS-a.

Ivica Olić je kormilo mladih Vatrenih preuzeo od Dragana Skočića, a s momčadi će u akciji biti u rujnu, kada naša U-21 vrsta nastavlja kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025. u Slovačkoj. Na jesen mlade Hrvate čekaju dvije domaće utakmice, protiv Farskih otoka i Portugala.

Prilikom preuzimanja dužnosti Olić se u sjedištu HNS-a sastao s predsjednikom Kustićem i tehničkim direktorom A i U-21 reprezentacije Stipom Pletikosom.

- Izuzetno sam ponosan i počašćen što sam dobio priliku voditi mladu hrvatsku nogometnu reprezentaciju te zahvaljujem na povjerenju predsjedniku Kustiću i vodstvu HNS-a. Veselim se radu s našim talentiranim igračima i vjerujem da ćemo zajedno biti uspješni, kao i da ćemo na pravi način završiti aktualni ciklus, te se plasirati na Europsko prvenstvo. Naša mlada reprezentacija ima velik potencijal, a moj je cilj pružiti joj potrebnu podršku i smjernice kako bi razvila svoje talente i postigla uspjehe koje zaslužuju. Uvijek sam vjerovao u snagu timskog rada i zajedništva, i siguran sam da ćemo uz rad, trud i predanost ostvariti ciljeve, kako u smislu dobrih rezultata tako i razvoja igrača za seniorsku reprezentaciju - izjavio je novi izbornik U-21 reprezentacije Ivica Olić, koji je do tog posla bio trener u stožeru hrvatske A-reprezentacije, a kao pomoćnik izbornika Zlatka Dalića sudjelovao je u osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, bronce na SP-u u Katru, drugog mjesta u Ligi nacija.

- Siguran sam da smo u Ivici pronašli odlično rješenje za našu mladu reprezentaciju. Bogatu nogometnu karijeru izgradio je na predanom radu, upornosti i vjeri u sebe, a te vrijednosti želimo vidjeti i kod naših mladih igrača. Kao prvi pomoćnik Zlatka Dalića sudjelovao je u najvećim uspjesima hrvatskog nogometa, te sam uvjeren da će njegovo vodstvo donijeti novu energiju i uspjehe našoj mladoj reprezentaciji. Ivica je radio s velikim trenerima i igračima, igrao je u velikim klubovima i na najvišoj mogućoj razini, a takvo iskustvo bit će od neprocjenjive vrijednosti za našu mladu reprezentaciju. Želimo mu puno sreće i uspjeha na ovoj poziciji - kazao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić. I. Liović
Olić je kormilo mladih Vatrenih preuzeo od Dragana Skočića, a s momčadi će u akciji biti u rujnu

Možda ste propustili...

U PONEDJELJAK BI MOGLA BITI GUŽVA NA OPUS ARENI

Svatko po svoju ulaznicu! “Papirić” koji vrijedi imati

HRVATSKE PRVAKINJE DOZNALE SUPARNICE

Osječanke u Ligu prvakinja s novim trenerom