Sport
ATLETSKO PRVENSTVO HRVATSKE ZA SENIORE

Mia Wild odlična i među starijima, osvojila je tri medalje u Karlovcu
Objavljeno 3. srpnja, 2024.
Karavana osječkog Atletskog kluba Slavonija Žito bila je vrlo zapažena na seniorskom Prvenstvu Hrvatske, održanom u Karlovcu. Osječke atletičarke i atletičari ukupno su osvojili osam medalja, od toga četiri zlatne, tri srebrne i jednu brončanu.

Lovro Nedeljković bio je najbolji u utrci na 3000 metara sa zaprekama uz rezultat 9:04,58, ispred Karlovčanina Matka Belčića. Trijumf je ostvarila i slavonijašica Sara Aščić u skoku u vis s preskočena 1,82 centimetra, a najveća konkurentica bila joj je Tihana Jeletić iz zagrebačkog Dinamo Zrinjevca. Dvostruka prvakinja postala je ponovno odlična Mia Wild, koja oduševljava iz nastupa u nastup. Darovita članica Slavonije slavila je u utrci na 100 metara s novim juniorskim rekordom Hrvatske, 11,63 sekunde, a prva iza nje ostala je Veronika Drljačić (Dinamo Zrinjevac). Očekivano je Mia bila najbolja i na 100 metara prepone s vremenom 13,22, ispred kolegica iz reprezentacije Ivane Lončarek (Agram) i Klare Koščak (Sloboda Varaždin).

Od Osječana srebrom se okitio David Kurtek u muškom skoku u vis, s rezultatom 1,94 cm, iza Filipa Mrčića (Mladost Zagreb), koji je preskočio 1 metar i 98 cm, drugi je bio i Ivan Horvat u skoku s motkom na visini letvice od 5,10 metara. Ispred Horvata bio je Ivan Geronimo Šerić iz Splita s 5,30 metara. Svoju treću medalju na državoj smotri Mia Wild zaslužila je u utrci na 200 metara istrčavši 23,88, gdje je potvrdila još jednu (treću) normu za nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Broncu je među motkašima osvojio Borna Cik s preskočenih pet metara. Od ostalih članova Crveno-plavih najbliže postolju bila je Paula Šljivac u bacanju kladiva, zauzevši četvrtu poziciju s daljinom 42,75. I. Li.
Mia je potvrdila tri norme za nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Možda ste propustili...

JEDNOM DVIJE UTAKMICE, DRUGOM UVJET

UEFA nije imala milosti za Sivog vuka

ENGLESKA - SLOVAČKA 2-1

Englezi se provukli u četrtfinale

RUMUNJSKA - NIZOZEMSKA 0-3

Gakpo odveo Nizozemsku u četvrtfinale

Najčitanije iz rubrike