Crna kronika
PROMETNI VIKEND U SLAVONIJI I BARANJI

Pijani su padali i pješice i s e-romobila
Objavljeno 2. srpnja, 2024.
Pijani vozači obilježili su i protekli vikend u Slavoniji i Baranji, a osim njih pijani su bili i pješaci. U Starim Mikanovcima u subotu oko 22 sata 45-godišnji vozač električnog romobila pod utjecajem alkohola od 1,2 promila zbog neprilagođene je brzine izgubio kontrolu nad romobilom i pao na rubni dio ceste, pri čemu je lakše ozlijeđen. U Vukovarsko-srijemskoj županiji policajci su za vikend zatekli 16 pijanih vozača, a najpijaniji je, s 2,28 promila alkohola u krvi, bio 68-godišnji vozač auta zaustavljen u Bošnjacima. U Naselju Slavonija II u Slavonskom Brodu u petak oko 20.20 pijani je 52-godišnjak vikao, te je teturajući pao na pješačku stazu, pri čemu se ozlijedio. Liječnička pomoć pružena mu je u bolnici, a policajci su utvrdili da u organizmu ima 2,77 promila alkohola.

U Osječko-baranjskoj županiji policajci su u prometu zatekli 21 alkoholiziranog vozača, od kojih 16 vozača automobila i pet biciklista. Najviša koncentracija u toj županiji, od 2,62 promila, izmjerena je 54-godišnjem biciklistu zaustavljenom u Viljevu. Na području PU požeško-slavonske policajci su za vikend utvrdili ukupno 191 prometni prekršaj, od čega se 136 odnosilo na prebrzu vožnju, 11 na alkohol, a 22 na nevezanje sigurnosnog pojasa.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj počinjen u petak oko 13.50 u mjestu Stražeman, gdje su policajci zatekli 37-godišnjeg vozača koji je bez položenog vozačkog ispita upravljao neosiguranim i neregistriranim mopedom. Vozaču je izdan prekršajni nalog na iznos od 2240 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom "AM" kategorije u trajanju od tri mjeseca. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike