Crna kronika
ZAGREPČANI U OSIJEKU KRALI PARFEME I UMJETNE TREPAVICE

Kako su ih otkrili? Lopovu u trgovini ispala bankovna kartica i osobna iskaznica
Objavljeno 29. lipnja, 2024.
Kako je riječ o evidentiranim provalnicima, odvjetništvo traži da ih se kazni zatvorskom kaznom
Nije rijetkost da lopovi napuštaju svoj grad i kradu u drugim mjestima, udaljenima nekoliko stotina kilometara, a dvojica takvih otkrivena su u Osijeku. Protiv 22-godišnjaka i 27-godišnjaka iz Zagreba nadležno općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu zbog krađe. Mladići se terete da su 21. ožujka ove godine u Osijeku s prodajnih polica trgovine ukrali po jedan parfem Chanel Allure, parfem Chanel No.5, parfem Chanel Coco Mademoiselle, dva parfema Carolina Herrera Good Girl, parfem D&G Light Blue, pastu za zube Sensodyne Repair&Protect, umjetne trepavice Kiss trepavice magnetic set, dezodorans Old spice stick lagoon te jedne čarape BS stopalice, ukupne vrijednosti 1025,55 eura. S ukradenim proizvodima otišli su iz trgovine.

Pri ispitivanju pred policajcem dvojac nije iznosio obranu niti je odgovarao na pitanja. Pregledom snimke nadzornih kamera trgovine utvrđeno je da su ušli u trgovinu, s prodajnih polica uzeli razne parfeme i kozmetičke proizvode, stavili ih u košaru i otišli iz trgovine bez plaćanja. Pri izlasku iz trgovine pokušala ih je zaustaviti djelatnica trgovine, u čemu nije uspjela. Potragu za mladim lopovima olakšala je činjenica da su policajci, istoga dana, u trgovini pronašli osobnu iskaznicu i bankovnu karticu na ime 22-godišnjaka. Od 22-godišnjaka su, između ostalog, oduzeta dva parfema Carolina Herrera Good Girl, parfem D&G Light Blue, parfem Coco Chanel Paris i parfem Chanel Allure te su vraćeni trgovini.

Odvjetništvo predlaže Općinskom sudu u Osijeku da, nakon dovršene rasprave, 22-godišnjaka osudi na 10 mjeseci zatvora te mu opozove uvjetnu osudu izrečenu presudom Općinskog suda u Velikoj Gorici iz 2022., da mu uzme kao utvrđenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine te da mu za sva kaznena djela izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci.

Za 27-godišnjaka predlaže se sudu da ga također osudi na 10 mjeseci zatvora, opozove uvjetnu osudu izrečenu presudom Općinskog suda u Velikoj Gorici od 2022. te uzme kao utvrđenu kaznu zatvora u trajanju jedne godine, da mu opozove uvjetnu osudu izrečenu presudom Općinskog kaznenog suda u Zagrebu iz 2022. i uzme kao utvrđenu kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca te ga na kraju osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci. Obojica su nezaposlena i brane se sa slobode. S.Lacić
Možda ste propustili...