Crna kronika
JEZIV ZLOČIN U KRAPINSKOM KRAJU

Istražni zatvor određen mladoj majci, sumnjiče ju za ubojstvo bebe
Objavljeno 1. srpnja, 2024.
Policiju je o zločinu, neslužbeno doznajemo, obavijestio član obitelji
Mlada majka, 22-godišnjakinja, osumnjičena je da je ubila svoje tek rođeno dijete, potvrdili su u ponedjeljak iz policije i nadležnog državnog odvjetništva stravičnu vijest koja je stigla s krapinskog područja. Majci je nakon uhićenja i ispitavanja određen istražni zatvor zbog kaznenog djela teškog ubojstva novorođenčeta. Tijelo nesretne bebe pronađeno je u subotu, 29. lipnja, a dan poslije istražitelji su podnijeli kaznenu prijavu protiv 22-godišnjakinje kojoj je stavljen na teret jezivi zločin. Prema neslužbenim informacijama policiju je nazvao član obitelji.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu oglasilo se priopćenjem kao odgovorom na upite medija, a ostale informacije zbog zakonom propisanih ograničenja i osjetljivosti slučaja neće davati u javnost.

- Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu, zajedno s nadležnim službama Policijske uprave krapinsko-zagorske, 29. lipnja provela je očevid u jednom mjestu na području Krapinsko-zagorske županije. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 30. lipnja u povodu podnesene kaznene prijave nadležne policije ispitalo hrvatsku državljanku rođenu 2002. zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teško ubojstvo, iz članka 111. točke 2. Kaznenog zakona RH, na štetu novorođenčeta, nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage - objavili su iz Odvjetništva.

Zakon predviđa kaznu od najmanje deset godina zatvora ili kaznu dugotrajne robije. Nakon ispitivanja okrivljenice tužiteljstvo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predalo prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog posebno teških okolnosti zločina iz članka 123. stavka 1. točke 2., 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku (ZKP). Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog nadležnog odvjetništva i okrivljenici u nedjelju, 30. lipnja, odredio istražni zatvor na svim predloženim zakonskim osnovama. Kako neslužbeno doznajemo, 22-godišnjakinja će tijekom istrage biti podvrguta i psihijatrijskom vještačenju, koje će biti provedeno u nadležnoj instituciji.

V.Vesić/S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike