Crna kronika
NOVI SLUČAJEVI RAČUNALNE PRIJEVARE

Želio kupiti šator, ostao bez 360 eura
Objavljeno 3. srpnja, 2024.
Policijska uprava osječko-baranjska priopćila je kako su kriminalističkim istraživanjem policijski službenici Policijske postaje Đakovo utvrdili postojanje osnovane sumnje da je 21-godišnji strani državljanin počinio kazneno djelo računalne prijevare.

Naime, kako je navela policija, osumnjičenik je preko internetske aplikacije stupio u kontakt s 59-godišnjakom zbog kupnje šatora. Dostavio mu je poveznicu na lažnu stranicu dostavne službe, u koju je 59-godišnjak upisao svoje osobne podatke, kao i podatke svoje bankovne kartice, nakon čega je s njegova računa, umjesto uplate, skinuto više od 360 eura. "Pozivamo građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama, a više o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pročitati na stranici webheroj.hr", navodi PU osječko-baranjska.

Još jedan slučaj prijevare policiji je 1. srpnja prijavio 49-godišnjak s područja općine Brestovac koji je tijekom svibnja i lipnja ove godine preko društvene mreže stupio u kontakt s nepoznatom osobom koja mu je ponudila posao trgovanja kriptovalutama, te je on uplatio novac i naknadno shvatio da je prevaren. "Građanima koji se odluče ulagati u kriptovalute savjetujemo da se prije ulaganja dobro informiraju i zatraže nepristran financijski savjet stručne osobe, te svakako da budu oprezni kada se u ponudama obećava sigurna investicija i velika dobit", navodi policija. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike