Regija
ODLUKA GRADONAČELNIKA

Svakom učeniku osnovcu Grad Đakovo za udžbenike i školski pribor po novom daje 100 eura
Objavljeno 20. lipnja, 2024.
ĐAKOVO



Ovoga ljeta, pogotovo krajem njega, kada počnu pripreme za nabavu udžbenika i školskog pribora školarcima, na području Grada Đakova njihova će nabava u dijelu u kojem u tome pomaže Grad teći uz određene izmjene, novine.

Gradonačelnik Marin Mandarić donio je odluku o sufinanciranju nabave školskih udžbenika, radnih bilježnica i ostalog školskog pribora za 2024./2025. školsku godinu, prema kojoj će svakom učeniku osnovne škole na području Grada Đakova za udžbenike i školski pribor biti dodijeljeno 100 gradskih eura. Novac će, dakako, sjedati na račune roditelja, koji će upravljati tim sredstvima u opremanju djece za školu potrebnim udžbenicima, radnim bilježnicama i priborom. Kako je u srijedu objavio Grad Đakovo, pravo na sufinanciranje ostvaruju učenici od prvog do osmog razreda koji pohađaju osnovnu školu na području Grada Đakova u 2024./2025. školskoj godini i učenici koji imaju zajedno s roditeljem/skrbnikom prebivalište na području Grada Đakova, a pohađaju osnovnu školu na području neke druge jedinice lokalne samouprave.



- Grad Đakovo sufinancirat će nabavu školskih udžbenika, radnih bilježnica i ostalog školskog pribora u iznosu od 100 eura po učeniku/učenici od prvog do osmog razreda osnovne škole - stoji u objavi Grada. Sa šest škola koje djeluju na području Grada Đakova potpisan je sporazum, te će škole prikupiti zahtjeve roditelja i dostaviti popise učenika po razredima Gradu Đakovu. Za učenike koji pohađaju osnovnu školu na području druge jedinice lokalne samouprave roditelji/skrbnici mogu podnijeti zahtjev Uredu gradonačelnika, na Trgu dr. Franje Tuđmana 4.



- U odnosu prema dosadašnjoj praksi - namjera je ista, samo pojednostavljena, i za roditelje učenika i za Grad - rezimira pročelnik Ureda gradonačelnika Grada Đakova Miroslav Klepo.



- Do sada se išlo preko knjižara, tako da su škole nama dostavljale popise učenika, mi popise dostavljali knjižarama, u kojima su roditelji potom podizali udžbenike, radne bilježnice i školski pribor, a Grad je sve platio knjižarama. Sada će novac biti uplaćen direktno na račune roditelja, da oni kupuju udžbenike i pribor za svoju djecu prema vlastitoj procjeni, gdje im je povoljnije i sl. - kaže pročelnik Klepo. Dodaje kako su sa školama potpisani sporazumi, škole će Gradu pribaviti zahtjeve roditelja i popise učenika po razredima, a na temelju tih popisa i zahtjeva Grad će novac prebaciti na račune roditelja.

Suzana Župan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike