Regija
REKORD NA KUPU BOROVIK

Na lađarski, veslački spektakl dolazi 14 muških i 7 ženskih ekipa
Objavljeno 28. lipnja, 2024.
Ponovno lađarski, veslački spektakl na jezeru Borovik - u subotu, 29. lipnja, na toj se najvećoj akumulaciji na području Đakovštine održava 4. Kup Borovik, koji je od prve godine održavanja odmah naišao na veliko zanimanje lađarskih, veslačkih udruga s područja cijele Hrvatske, kao i publike, ali i jakih sponzorra. Prvo su na Kupu Borovik zaveslalie muške ekipe, a potom su im se, 2022. godine, pridružile i žene. Organizatoru, Sportsko-veslačkoj udruzi Đakovo, ove godine sudjelovanje na Kupu Borovik "potpisalo" je četrnaest muških i sedam ženskih ekipa, među kojima je i ženski tim SVU Đakovo, koji je debitantski nastup imao lani.

- Rekordan je to broj prijavljenih ekipa s oko tri stotine natjecatelja koji će svoje snage odmjeriti na stazi dugoj devet kilometara za muškarce te pet kilometara za žene - kaže predsjednik Sportsko-veslačke udruge Đakovo Ivan Gurdon i najavljuje kako će natjecanje teći uz izravan prijenos, a na terasi Campa Borovik bit će postavljen veliki videozid da cijela veslačka staza bude vidljiva svim posjetiteljima.

U 14.30 izvlačenje je startne pozicije. U 16 sati kreće ženska utrka, a start muške je u 18 sati. Proglašenje pobjednika je u 19.30, kada slijedi i dodjela pobjedničkih štitova.

Kup Borovik održava se u okviru suradnje više dionika, o čemu Marija Borko, direktorica Turističke zajednice grada Đakova, suorganizatora, kaže kako je taj događaj dio projekta "Razvoj i unapređenje outdoor turističkih proizvoda na području Đakovštine – aktivnosti na jezerima i ostale outdoor aktivnosti" koji se realizira uz potporu HTZ-a.

Pokrovitelji su Kupa Borovik, uz HTZ, Grad Đakovo, Osječko-baranjska županija i TZ Osječko-baranjske županije.

- Ova manifestacija dio je većeg projekta u koji je uključeno devet općina Đakovštine kroz održavanje drugih outdoor manifestacija, infrastrukturnih i logističkih aktivnosti na različitim lokacijama, a posebno smo ponosni na suradnju sa SVU-om Đakovo jer vidimo i da sam projekt postiže ekonomske rezultate – većina smještajnih kapaciteta je za 29. lipnja u Đakovu popunjena - ističe Borko. S. Župan
Možda ste propustili...

BARANJA SVE ČEŠĆI IZBOR LJUBITELJA BICIKLIRANJA

Samo u Popovcu za najam je ponuđeno 35 e-bicikala

JAHANJE POMAŽE I ZATVORENIM OSOBAMA DA POČNU KOMUNICIRATI

U KK-u Medena svoju ljubav prema konjima uspješno prenose na djecu

VIJENCI PODNO SPOMENIKA I SVEČANA AKADEMIJA

Obilježena 33. godišnjica Jedinice specijalne policije

Najčitanije iz rubrike