Sport
SKUPINA E: FAVORIT I LOVCI NA DRUGI KRUG

Očekuje se da tri boda na otvaranju upišu Belgijci koji su“na papiru” favoriti
Objavljeno 16. lipnja, 2024.
Prve dvoboje danas će odraditi i reprezentacije iz E skupine. U njoj je jedan veliki favorit, pa reprezentacija koja uz kvalitetu ima i veliki nacionalni naboj, te dvije selekcije koje vjeruju da bi se nekako mogle ugurati u drugi krug. Makar i osvajanjem trećeg mjesta.

Od 15 sati na minhenskom stadionu prvi dvoboj skupine igraju Rumunjska i Ukrajina, koji će se prvi put sučeliti na velikom natjecanju. Družina s Karpata osvojila je svoju kvalifikacijsku skupinu, posljednji poraz u službenim dvobojima doživjela je prije dvije godine, ali one posljednje četiri prijateljske provjere nisu bile rezultatski uspješne. Dvije odigrane početkom mjeseca, koje su trebale poslužiti kao uvertira za Euro, okončane su bez pogodaka (Bugarska, Lihtenštajn), ali izbornik Edward Iordanescu nije previše zabrinut.

- Svaka utakmica poslužila je svrsi, a mi smo svjesno da prave stvari za nas počinju danas u Münchenu. Kompletni smo, spremni za veliku sceni i otvaranje na kojem nas čeka reprezentacija koja je četvrti put zaredom na Euru. Nas nije bilo od 2016., skupinu nismo prošli od 2004., stoga je jasno da imamo veliku želju biti u društvu onih koji će proći dalje. Prva utakmica je važna, ne i najvažnija, ali tražimo pozitivan rezultat koji bi bio zamah za nastavak - priželjkuje Iordanescu.

Ukrajinci su na prošlom EP-u igrali četvrtfinale, stoga je jasno da im je prolazak u nokaut-fazu prvi cilj.

- Iako su u skupini tri utakmice, nema se pravo na loš dan i pogreške. Ovdje su najbolje euroselekcije, a mi želimo ostati na turniru što je duže moguće. Dobro otvaranje olakšalo bi taj put. Respektiramo Rumunje, ali tražimo odmah tri boda - kaže veznjak Arsenala Oleksandr Zinchenko.

Tri boda očekuje se da na otvaranju upiše Belgija, objektivno najjača družina u ovom kvartetu. No od 18 sati u Frankfurtu trebalo bi se nešto pitati i Slovake, koje mnogi vide kao najslabiju selekciju u E društvu.

- Ne pada nam na pamet bilo koga podcijeniti. Prva utakmica je važna, ali znali smo imati dobra otvaranja velikih natjecanja, pa nakon toga prvenstvo zaključiti ranije od planiranoga. Imamo dugi niz pozitivnih rezultata iza nas, koji želimo nastaviti i protiv Slovaka - najavljuje kapetan Crvenih vragova, Kevin De Bruyne. Nije Belgija nikad gubila od današnjeg protivnika (sve prijateljske provjere), bilo bi iznenađenje da se to sada dogodi. Naravvno, izabranici Francesca Calzone neće unaprijed čestitati favoritu.

- Prva utakmica, pa odmah jedan od favorita, što ne mora biti loše. Veliki izazov za nas, ali raspoloženje u našim redovima je takvo da vjerujem da ovdje možemo parirati svakome - kaže Calzona. N. Benčina
Ponedjeljak/17.6./15 sati

München

RUMUNJSKA - UKRAJINA

       Nita       Lunin

       Ratiu       Konoplya

       Dragusin       Zabarnyi

       Burca       Matviyenko

       Bancu       Zinchenko

       M. Marin       Shaparenko

       R. Marin       Stepanenko

       Man       Sudakov

       Stanciu       Tsygankov

       Mihaila       Dovbyk

       Dragus       Mudryk

Ponedjeljak/17.6/18 sati

Frankfurt

BELGIJA - SLOVAČKA

       Casteels       Dubravka

       Faes       Pekarik

       Witsel       Vavro

       De Cuyper       Skriniar

       Castagne       Hancko

       Mangala       Kucka

       Onana       Lobotka

       Doku       Duda

       Trossard       Schranz

       De Bruyne       Bozenik

       Lukaku       Haraslin

Možda ste propustili...

STALNO NA RUBU ŽUTOG KARTONA

Brozović sve više kasni

OSJEČKE TAEKWONDOAŠICE NA PH-U

Dvojac nije imao sreće sa ždrijebom

Najčitanije iz rubrike