Sport
NOVI CILJ ŽNK-A OSIJEK

Na pladnju je još jedan trofej, treba ga uzeti
Objavljeno 15. lipnja, 2024.
Osječanke u nedjeljno popodne, od 17 sati, u Gradskom vrtu dočekuju zagrebački Agram
Goran Nikić u jednoj je sezoni sudjelovao u osvajanju dvaju naslova prvakinja države u ženskom nogometu. U prvom dijelu sezone vodio je nogometašice beogradske Crvene zvezde, koje je ostavio s naslovom jesenskih prvakinja s velikom prednosti pred subotičkim Spartakom, koji je u srbijanskom ženskom nogometu bio dominantan otprilike kao što su nogometašice Osijeka u Hrvatskoj. I na kraju sezone nogometašice Crvene zvezde domogle su se prvi put naslova prvakinja. I to nakon odluke za zelenim stolom. Slučaj je stigao do Sportskog suda u Lausannei, koji je odbacio žalbu subotičkog kluba, kojemu je oduzet bod zbog pogrešne registracije jedne igračice pristigle iz Mađarske.

Dobra odluka


Zato je sve čisto u naslovu prvakinja Hrvatske. Osječanke su do njega stigle bez poraza, uz dva remija, oba protiv viceprvaka Hajduka. Remi prošle nedjelje u Gradskom vrtu nije imao nikakav utjecaj, jer su Osječanke već četiri kola prije osigurale 25. put naslov prvakinja Hrvatske.

Zimus su osječke nogometašice prvi put dobile trenera iz inozemstva. Nikić je bio već četvrti koji je sjeo na klupu osječkih nogometašica ove sezone. Zato je i zahvalio svojim prethodnicima. Slično kao što i on ima zasluge za Zvezdino osvajanje naslova prvaka Srbije.

- Ne smijemo zaboraviti ljude koji su bili prije mene treneri. Zahvaljujem Goranu Ljubojeviću, Saši Kormanu, Miri Samardžiću, Davoru Rupniku, koji je također radio s ovim curama.

Nastavio je sa zahvalama. U prvom redu svojim igračicama.

- Zahvaljujem ovim djevojkama na rezultatu. One su glavni projekt i produkt cijele ove priče. Svi mi ostali pokraj ovakvih heroina samo smo statisti. Naravno da pohvale zaslužuje i predsjednik Bojan Bodražić i direktorica Ivana Svalina te svi moji suradnici i divni navijači, sve djevojčice koje treniraju u klubu i njihovi treneri. Hvala svima što sam od prvoga dana ovdje superprihvaćen. Klub je sjajan i nisam nimalo pogriješio što sam došao. Drago mi je da smo donijeli u Osijek 25. krunu, a nadamo se uskoro i dvostrukoj kruni.

Dojam je da Nikić nikako sebe ne želi gurati u prvi plan. Kao da mu je bilo malo neugodno kada smo mu rekli da ga djevojke i službeno za medije, ali i "off the record" jako hvale.

- Ne bih stvarno o sebi. Ja bih ostao po strani u ovom trenutku. Ako kažete da me hvale, možda je to bilo prije. Tko zna što sad misle o meni kada ih ovako dugo držim na okupu.

Po novi trofej


Prvenstvo je bilo davno prije odlučeno, a sezona se odužila. Još nije kraj. Slijedi još nastup u polufinalu, a onda, vjerujemo, i u finalu Kupa. U nedjelju od 17 sati u Gradskom vrtu dočekuju zagrebački Agram.

- Vidjeli ste i sami u ovom susretu s Hajdukom kako su djevojke već umorne. Mi smo zaista imali mali fond igračica. Imamo mlade djevojke na klupi, nemamo dovoljno rotacije. Ove djevojke su stvarno izdržale dosta jako teških utakmica i iznijele sezonu. Otkad sam ja došao, imali smo možda dvije utakmice onako malo slabijeg intenziteta. Sve ostalo bilo je Dinamo, Hajduk, Split pa opet Dinamo, Hajduk, Split... Nije nimalo bilo lako.

Kako ste vi uopće uspjeli održati motiviranost u ekipi kada je prvenstvo bilo davno odlučeno?

- Iskreno, ne znam odgovoriti na to pitanje. Djevojke su stvarno fenomenalne i ništa im nije bilo teško.

Sezona će službeno završiti finalom Kupa 22. lipnja u Čakovcu, u kojem će, vjerujemo, nastupiti i nogometašice Osijeka. Slijedi i okupljanje reprezentacije u srpnju. Već sredinom srpnja moguć je početak priprema za novu sezonu.

- Vidjet ćemo još kada ćemo početi. Možda ćemo im baš zbog reprezentacije dati tjedan dana odmora više nego što je planirano. Ali o tom - potom. Prvo da se ovo se završi, pa ćemo vidjeti. Sada je bitno uzeti duplu krunu, a prvo proći u nedjelju Agram - zaključio je trener hrvatskih prvakinja.

Krešimir Lacković
Idemo u finale
Osječanke su proslavile naslov prvakinja Hrvatske, no u igri je ostao još jedan domaći trofej i žele ga uzeti. Ovoga vikenda igraju se dvije polufinalne utakmice Kupa Hrvatske za nogometašice, zagrebački Agram dolazi na noge Osijeku u Gradski vrt, a u drugom susretu snage će odmjeriti Dinamo i Gorica. U redovima Bijelo-plavih uvjereni su da idu u finale, a tamo bi im suparnik trebao biti Dinamo, koji je jača i bolja ekipa od Gorice.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike