Sport
NOĆNA DIVLJAŠTVA ZBOG KOJIH NIKOMU U KLUBU NIJE DOBRO

Život na Opus Areni iz idile se pretvorio u noćnu moru
Objavljeno 14. lipnja, 2024.
Dok se u gradskim kuloarima nagađa tko je u noći sa srijede na četvrtak mogao fizički napasti glavnog skauta NK Osijek Jamieja Freemana i koji je motiv napada, u petak na Opus Areni vlada mirna atmosfera. Mučna, ali mirna. NK Osijek je u posljednjih mjesec dana postao klub koji je, osim na sportskim, često i na stranicama crne kronike. Nije to dobro ni za klub ni za grad, sramotu je teško izbrisati, ali očito je ekipa stranaca koja je ove zime stigla na Pampas, na čelu sa sportskim direktorom Joseom Botom, nekome stala na put. Pucnji u automobil pa fizički napad u malo manje od mjesec dana valjda bi trebali biti neka poruka. Nakon pod okriljem počinjenog bezumnog čina pucanja u vjetrobansko staklo Botova automobila, koji je bio parkiran u samom centru grada, netko bi za noćni napad na Freemana možda pomislio da se skaut NK Osijek našao na krivom mjestu u krivo vrijeme, ali "žulja" što je jedan od napadača imao palicu, a takvo se što ne nosi uokolo bez ikakvog razloga.

Policija ispituje, traži, provjerava, ali rješenja nema. Čini se da istraga tapka u mjestu. Nije pronađen pojedinac ili više njih koji su 28. svibnja ispalili sedam hitaca u vjetrobransko staklo Botova automobila, a dogodilo se novo divljaštvo, pa je sad pred policijom da otkrije i dva počinitelja koja su šakama i palicom u blizini Opus Arene napala mladog Engleza. U NK-u Osijek o tim ružnim temama malo tko želi razgovarati, a i što normalan čovjek može reći o tome. Ruku na srce ovih dana malo tko je dostupan za bilo kakav komentar. Boto se uputio u Njemačku na eurosmotru, dosta ljudi je na godišnjem odmoru, među njima i glasnogovornik Bijelo-plavih Mario Mihić, koji vrlo teško proživljava posljednje ružne događaje i u ime kluba se oglašava samo šturim i kratkim priopćenjima.

Život na Opus Areni iz idile se pretvorio u noćnu moru, noćni pucnjevi i fizički napad unijeli su neki nemir i strah. Miran i siguran grad po mjeri čovjeka za neke je ipak postao nesiguran. Domaćinima zbog toga ostaje mučan osjećaj, a Osječane, posebice prave navijače Bijelo-plavih, sram je što netko Osijek i klub želi prikazati u ružnom svjetlu. I. Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike