Regija
TRADICIONALNA MANIFESTACIJA ‘’SLATKO ZAGORJE U NAŠICAMA’’

Ponudili zlevanku, štrukle, klipiće
Objavljeno 11. lipnja, 2024.
NAŠICE



U organizaciji Udruge Kaj Našice, na gradskom je trgu održana tradicionalna izložba starinskih zagorskih kolača ‘‘Slatko Zagorje u Našicama‘‘, a u povodu obilježavanja Dana grada Našica. Posjetitelji su mogli kušati zagorske kolače kao što su štrukli sa sirom, zlevanka, buhtle, sirna pita, klipići...

Udruga se pobrinula i da štandovi budu ukrašeni u starinskom štihu kako bi zagorski doživljaj bio potpuniji. Ta "slatka" manifestacija promiče domaće vrste kolača te upoznaje posjetitelje sa starinama, starim običajima i njihovim vrijednostima. ‘‘Glavni je cilj ove manifestacije očuvati tradiciju pripreme zagorskih kolača te sačuvati starinske recepte. Također, cilj je podizati svijest o važnosti čuvanja vlastite tradicije i bogate baštine‘‘, rekla je predsjednica Udruge Kaj Snježana Fridl. Izložba kolača je poprimila tradicionalni karakter te je svojim kontinuiranim održavanjem postala prepoznatljiva gradska manifestacija. I ove godine privukla je značajan broj posjetitelja, zaljubljenika u tradiciju i ukusne domaće slastice.

Manifestaciju su posjetili i direktorica Turističke zajednice Ines Resler i gradonačelnik Krešimir Kašuba. ‘’Uživamo u slatkim delicijama koje nam donosi Udruga Kaj. Oni su iznimno aktivna udruga, a njihova posvećenost i rad značajno pridonose zajednici. Izložba je blagodat za oči, ali i nepce’’, naglasio je gradonačelnik. V.G.
Možda ste propustili...

SIGURNA MJESTA ZA ISTRČAVANJE I IGRU TE SOCIJALIZACIJU PASA

U Vinkovcima se grade dva nova parka za pse

Najčitanije iz rubrike