Osijek
POLICIJSKA UPRAVA: NAGODINU PREPOZNAVANJE UKRADENIH BICIKALA

Ukradeni bicikli na dražbi svake 3 godine
Objavljeno 23. srpnja, 2009.
Ukradeni ili odbačeni bicikli koje pronađe policija, a kojima se ni nakon tri godine ne utvrdi vlasnik, nakon isteka tog razdoblja nude se na javnoj dražbi.
- Nakon što pozovemo građane koji su prijavili krađu bicikla na prepoznavanje među pronađenima, oni se čuvaju još godinu dana, a potom se organizira dražba na koju se pozivaju svi zainteresirani građani. Bicikli se razvrstavaju prema starosti, izgledu i očuvanosti, što su ujedno i kriteriji koji im određuju početnu cijenu - kaže Edita Roterbauer, glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske.
Inače, bicikl se, kao i na svakoj dražbi, prodaje onome tko ponudi viši iznos, a sva se prikupljena sredstva uplaćuju u državni proračun. Posljednja dražba u PU održana je u prosincu 2007. godine.
- Sljedeće prepoznavanje planirano je za iduću godinu, a dražba će se održati 2011. Za dražbe uvijek postoji veliko zanimanje - napomenula je Edita Roterbauer.
Kao iznimno važno zbog lakšeg pronalaženja bicikla policija građanima savjetuje zapisivanje njegovog serijskog, odnosno tvorničkog broja, marke, naziva i ostalih podataka jer to policiji uvelike olakšava potragu. Naime, bicikl ukraden, primjerice, na području Našica može biti prodan u Osijeku, Zadru ili Dubrovniku.
- Građani se za svoje ukradene bicikle mogu raspitati u svim policijskim postajama na području naše PU, a koje ih također čuvaju - zaključila je Roterbauer.B.Božić

Možda ste propustili...

FESTIVAL ZEMLJA BEZ GRANICA

Breza u mašti Osijek pretvara u Snovograd

VATROGASCI U FRUŠKOGORSKOJ ULICI

Noćna intervencija nije bila potrebna

Najčitanije iz rubrike