Osijek
OD RASKRIŽJA S KOZJAČKOM I PRENJSKOM

Zbog radova u Kolodvorskoj ulici nova trasa busa
Objavljeno 21. lipnja, 2024.
Kako je i najavljeno iz Vodovoda, Kolodvorska je ulica na potezu od raskrižja s Kozjačkom do raskrižja s Prenjskom/Fruškogorskom ulicom zatvorena za sav promet, i to zbog radova tvrtke Vodovod. Kako su tim dijelom Kolodvorske prometovali i autobusi, moralo je doći do preregulacije prometa, o čemu su nas izvijestili iz Gradskog prijevoza putnika (GPP).

- Obavještavaju se korisnici javnog prijevoza o preusmjerenju prometa na autobusnoj liniji A 2: Ulica Hrvatske Republike - Retfala, u sklopu radova na sanaciji kanalizacijskog kolektora koje izvodi tvrtka Vodovod Osijek d.o.o., da je za promet zatvoren dio Kolodvorske ulice, na dionici od Prenjske do Kozjačke ulice, a zbog toga je GPP d.o.o. Osijek u obvezi preusmjeriti trasu autobusne linije A2. Konkretno, iz smjera Ul. Hrvatske Republike prema Retfali prometuje se obilazno, iz Gundulićeve desno u Kanižlićevu, potom lijevo u Strossmayerovu, te opet lijevo u Svilajsku ulicu i dalje po trasi linije sve do Trgovačkog centra Portanova. Iz smjera Retfale prema Ulici Hrvatske Republike prometuje se istom trasom: iz Svilajske ulice – desno Ulica J.J. Strossmayera – desno u Kanižlićevu ulicu – lijevo u Gundulićevu ulicu i dalje po trasi linije - stoji u priopćenju GPP-a.



U oba smjera na predmetnoj se liniji ukidaju tri para autobusnih postaja: Jahorinska ulica, sjever i jug, Psunjska ulica, sjever i jug, te Kolodvorska ulica, istok i zapad, te se umjesto njih uvode zamjenske postaje: Ružina ulica i Ulica Antuna Kanižlića, Kolodvorska ulica sjever i jug u Strossmayerovoj ulici i Svilajska ullica sjever i jug u Strossmayerovoj ulici.



Bilo je i vozača koji su na spomenuta dva raskrižja s Kolodvorskom zbunjeno gledali u prometne znakove koji su im zabranjivali kretanje. Da su se i pokušali provući pokraj znaka, dalje ne bi mogli od teške mehanizacije koju su dovezli radnici Vodovoda.

Milan Bugarić
Promjene se odnose na liniju A2 - od Ulice Hrvatske Republike do Portanove

Možda ste propustili...

OPREZ, JOŠ SE JEDNO RASKRIŽJE ZATVARA

Spoj Županijske i Gundulićeve 30 dana bez prometovanja!

SKUPŠTINA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Nakon rebalansa - rekordni proračun

Najčitanije iz rubrike