Osijek
VATROGASCI U FRUŠKOGORSKOJ ULICI

Noćna intervencija nije bila potrebna
Objavljeno 20. lipnja, 2024.
U posljednjem satu utorka Javna vatrogasna postrojba Grada Osijek dobila je dojavu kako se jako dimi iz kuće u Fruškogorskoj ulici u Osijeku. Nekoliko minuta nakon poziva, uza zvuke sirena i upaljena rotacijska svjetla, dva vozila JVP-a Osijek dovezla su se u Fruškogorsku. Vatrogasci su istrčali iz vozila i uputili se na dobivenu adresu, no potrebe za intervencijom nije bilo jer u toj kući, kao ni u vrtu iza nje, nije ništa gorjelo. Tu posao vatrogasaca nije završio, jer je taj dio Fruškogorske bio obavijen gustim dimom. Vatrogasci su se potom odvezli u Vlašićku ulicu, a potom i u Mlinsku, gdje ih je dočekala patrola Policijske uprave osječko-baranjske. Kuća koja se nalazi u neposrednoj blizini raskrižja s Vlašićkom ulicom bila je zaključana, a na zvonjenje i kucanje policajaca na vrata i prozore nitko nije otvarao vrata. U međuvremenu se dim povukao, tako da potrebe za intervencijom vatrogasaca nije bilo.

Noćni dolazak vatrogasaca uznemirio je stanare Fruškogorske ulice jer je prije nepune dvije godine vatra potpuno uništila obiteljsku kuću ostavivši tročlanu obitelj bez krova nad glavom, a sada je bilo dojavljeno da gori kuća 20-ak metara dalje, s druge strane ulice. Stanari su, mnogi od njih ustali iz kreveta, izišli iz kuće i sa strepnjom gledali u dim koji se spuštao do tla. Tada su neki uputili vatrogasce da se dim vidi s raskrižja Mlinske i Vlašićke ulice.

Ovaj put potrebe za intervencijom vatrogasaca, srećom, nije bilo, a na policiji je da utvrdi razloge izlaska vatrogasaca na iznenadnu noćnu intervenciju. Riječ je o dijelu Retfale gdje su obiteljske kuće s vrtovima, pa nije isključeno da se zapalila suha trava. Iz JVP-a Osijek upozoravaju sve građane da brojni požari na otvorenom nastaju kao posljedica neopreznog paljenja vatre. "Vatra ostavljena bez nadzora može se proširiti i izazvati veće materijalne štete. Vatru treba paliti po suhom vremenu bez vjetra, spaljivati manje količine biljnog otpada uz neprekidni nadzor. Upozoravamo da je na snazi Odluka o komunalnom redu grada Osijeka, kao i županijska Odluka o provođenju mjera zaštite od požara prilikom spaljivanja suhe trave i biljnog otpada na poljoprivrednom i šumskom zemljištu, koje predviđaju i prilično velike novčane kazne, a u slučaju veće materijalne štete ili ozljede zbog paleži i kaznenu odgovornost", savjetuju vatrogasci. M.Bugarić
Možda ste propustili...

BIVŠI GIMNAZIJALCI “IVE LOLE RIBARA”

Proslavili su 60 godina mature

Najčitanije iz rubrike