Osijek
UVODI SE ŠKOLOVANJE IZ PROGRAMIRANJA, ROBOTIKE I UMJETNE INTELIGENCIJE

Gimnazija Gaudeamus ima nove vlasnike, softversku tvrtku Gauss
Objavljeno 21. lipnja, 2024.
Gimnazija Gaudeamus, prva privatna gimnazija na istoku Hrvatske, ima novog vlasnika. Nagrađivana softverska tvrtka Gauss od četvrtka je i službeno vlasnik osječke srednje škole, a njezini vlasnici najavili su drukčije poglavlje u obrazovanju, koje teži izvrsnosti i inovativnosti. Uz prirodne i društvene znanosti, svojim učenicima će dati priliku upoznavanja i stjecanja praktičnih iskustava u najnovijim tehnologijama poput dizajna, programiranja, robotike, digitalizacije, blockhaina, umjetne inteligencije te virtualne i proširene stvarnosti.

- Zahvaljujući Gaussu, specijaliziranoj tvrtki koja svojim klijentima omogućuje implementaciju suvremenih i naprednih tehnologija, učenici će imati priliku učiti od najboljih i primjenjivati stečene vještine u zajedničkim projektima, uz podršku istaknutih tvrtki i fakulteta. S vodećim stručnjacima kao predavačima i mentorima, novi pristup školovanju neće biti usmjeren samo na pripremu učenika za državnu maturu nego i na njihovo opremanje znanjima i vještinama potrebnima za buduće životne izazove - stoji u priopćenju.

S povećanjem opsega digitalizacije i digitalne transformacije gospodarstva povećale su se i uloge i područje djelovanja IT stručnjaka i u Hrvatskoj i u EU-u. Više informacija o novim programima i inicijativama pripremaju u nadolazećim mjesecima. Kao tvrtki kojoj je cilj privući vrhunske stručnjake, izgraditi dugoročna partnerstva surađujući s entuzijastičnim klijentima, implementirati naprednu user-friendly tehnologiju i postići kontinuirani rast širenjem na nova tržišta, školovanje novih naraštaja sjajan je korak kako za tržište rada tako i za sami Gauss, koji danas ima više od 60 zaposlenika, a ovime otvara vrata nekim novim mladim nadama.

Milan Bugarić
VELIKA PAŽNJA I KULTURI I SPORTU
Iznimna nam je čast da naša tvrtka postaje vlasnik Gimnazije Gaudeamus. Uz lepezu novih znanja o novim tehnologijama, veliku pažnju posvetit ćemo kulturi i sportu, omogućujući učenicima da suradnjom s kulturnim ustanovama i uključivanjem u sportske aktivnosti razvijaju sveobuhvatne vještine. Želimo zajedno izgraditi bolju budućnost za našu djecu i pozivamo sve da nam se pridruže u ovoj uzbudljivoj avanturi, objasnili su ideju direktori Gaussa Ivan Lozančić i Dragan Ibriks Golub.

Možda ste propustili...

WINE&ART - 12 GODINA OSIJEK ODGAJA PONAJBOLJU VINSKU PUBLIKU

Za jednu vinsku večer "pukne" više od tisuću butelja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana