Kolumne
Đelo od Gisko "u gostima" Piše: Srđan Lukačević
Korina Moslavac: Autentičnost je danas najviša frekvencija na našem planetu
Datum objave: 8. lipnja, 2024.
Prirodna ju je znatiželja nagnala prema istraživanju ljudskog podrijetla, različitih duhovnih putova i povezanosti tijela i duha. Tijekom nekih izazovnih vremena, nizom sinkroniciteta, naišla je na rekonektivno iscjeljivanje koje je odlučila isprobati. To joj je donijelo određene promjene u život, ne samo u pogledu zdravstvenih problema, odnosno rješenja, nego se, kaže, i ona kao osoba počela mijenjati. U čemu se očituje njezina promjena, što je rekonektivno iscjeljivanje i kako nam može pomoći u poboljšanju kvalitete života otkriva Korina Moslavac, instruktorica rekonekcije.

Unutarnja vrijednost



Mnogi će se u ovom intervjuu prvi put susresti s pojmom rekonektivno iscjeljivanje. O čemu je riječ?


- Rekonektivno iscjeljivanje holistički je pristup osobi koji potiče emocionalno, fizičko, mentalno i duhovno blagostanje. Ovaj je neinvazivni modalitet energetskog iscjeljivanja razvio dr. Eric Pearl i temelji se na uspostavljanju ravnoteže energije u tijelu kako bi se potaknuo prirodan proces samoiscjeljivanja. Iscjeljivanje je povratak u balans, u cjelovitost. Za nekoga iscjeljenje znači odsutnost fizičke boli, nekome je to miran san, promjena u odnosima, mentalna jasnoća… Osoba koja prolazi kroz iscjeljivanje često doživljava oslobađanje od stresa, smanjenje ili odsutnost tjelesnih bolova, veću emocionalnu ravnotežu. Ono je je vibracijsko iscjeljivanje koje se temelji na filozofiji da smo dovoljni takvi kakvi jesmo i da svatko ima urođenu sposobnost da se poveže s ovom iscjeljujućom energijom.

Znači li to da svi imamo iscjelitelja u sebi?

- Apsolutno! Već samim rođenjem imamo urođeni kapacitet da iscjeljujemo, ne samo sebe već i druge! Naša unutarnja vrijednost je nešto što trebamo osvijestiti i vidjeti da smo dovoljni takvi kakvi jesmo. Nije potrebno da imate niz iscjelitelja u vašem rodoslovnom stablu, bez obzira na dob, zanimanje, način razmišljanja, bilo da ste znanstvenik, student, domaćica, poduzetnica. Na našim seminarima za praktičara rekonektivnog iscjeljivanja učimo, možda bolje reći podsjećamo se, kako se s lakoćom konektirati s ovim iscjeljujućim frekvencijama. Nakon dva dana uživo, kroz različite module vježbi (holografsko iscjeljivanje, iscjeljivanje na daljinu, samoiscjeljivanje, rad s klijentima itd.) vi ste u cijelosti osposobljeni da budete praktičar rekonektivnog iscjeljivanja i dobivate međunarodno priznati certifikat.

Što frekvenciju rekonektivnog iscjeljivanja čini različitom od drugih i što je to što nam je potrebno da bismo se vratili sebi?

- Kod rekonektivnog iscjeljivanja nema rituala, tehnika, nema uobičajenih ograničenja energetskih modaliteta iscjeljivanja. Ne fokusira se na simptome, nego djeluje na osobu kao na cjelinu. Nema dijagnosticiranja, zaštite od "negativnih" energija, nema potrebe za analiziranjem ili vraćanjem u trenutak kada je neka trauma ili krivo uvjerenje nastalo. Osoba prima iscjeljenje koje je za nju u tom trenutku najbolje i najprihvatljivije. Kažu da je autentičnost trenutno najviša frekvencija na našem planetu. Često se i ne vidimo, živimo po nekim programima koje smo usputno pokupili i zaboravljamo da smo duhovna duša u materijalnom tijelu… A priroda je duše da je uvijek radosna. Zapamtiti da smo bezuvjetno voljeni, preuzeti odgovornost za svoj život, makar počeli sa sitnicom, dobar je put ponovnog prepoznavanja sebe.

Kako izgleda postupak rekonektivnog iscjeljivanja? Gdje se i na kome provodi i je li tretman pogodan za sve ili postoje neka ograničenja?

- Vrlo je jednostavno i ugodno. Osoba se udobno smjesti, zatvori oči i uz pomoću praktičara koji je katalist u ovom procesu, stupa u interakciju s energetskim poljem. Interakcija, sesija, traje tridesetak minuta i osoba prima točno ono što je za nju u tom trenutku najbolje. Preporuka je napraviti tri sesije, no netko već nakon jedne ili dvije osjeti da je riješio svoj izazov. Sesije se mogu raditi i na daljinu. Ograničenja i kontraindikacija nema, može se raditi i s trudnicama, djecom, kućnim ljubimcima, biljkama.

Što na do sada navedeno kažu znanost i znanstvenici? Možete li se pozvati na istraživanja, stručne ili znanstvene rezultate, članke?

- Mnogi su svjetski poznati znanstvenici radili neovisne studije o temi rekonekcije: prof. William Tyler (Tyler-Einsteinova teorija negativne entropije), dr. Gary Schwartz, dr. Richard Hanbury, dr. Konstantin Korotkow, prof. Glenn Reinn, prof. Melinda Connor i mnogi drugi. Spomenut ću samo nekoliko rezultata: ova se frekvencija energije ponaša poput elektromagnetnog vala i mjerljiva je u laboratorijskim uvjetima, prvi su put zabilježeni srčani valovi praktičara na moždanim valovima klijenta za vrijeme sesije, povećana pokretljivost zglobova, izvanredne vrijednosti mjerenja energetskog polja nakon sesija... i još puno, puno toga. Dr. Konstantin Korotkow je u suradnji s drugim znanstvenicima ove rezultate zapisao u knjizi Znanost potvrđuje rekonektivno iscjeljivanje.

Kako ste se osobno našli na putu rekonektivnog iscjeljivanja?

- Za vrijeme prošle recesije, nakon 17 godina rada u jednoj trgovini, dobila sam otkaz. Na prijateljičinu sam preporuku otišla na svoju prvu sesiju rekonektivnog iscjeljivanja, nadajući se da će mi bar malo pomoći smiriti um. Bila sam prilično nepovjerljiva, ali mogu vam reći da sam dobila takve darove da danas dijelim život na onaj prije i poslije rekonekcije.

Gdje ste se educirali i kakve vještine i znanja stekli?

- Za praktičara rekonektivnog iscjeljivanja završila sam na seminaru 2015. u Zagrebu, potom je slijedio seminar za praktičara osobne rekonekcije u Beogradu 2017. godine. Mentorsku sam edukaciju završila u Milanu 2021., a ove sam godine postala međunarodna instruktorica. Radim sesije rekonektivnog iscjeljivanja, osobne rekonekcije, credentialing i savjetovanje za praktičare te zajedno s kolegom Svemirom Kovačem predajem na seminarima u ovom dijelu Europe.

Recite nam više o rezultatima i promjenama koje ste uočili na sebi?

- Nakon moje prve sesije iscjeljivanja alergije, od kojih sam patila nekoliko desetljeća, počele su se smirivati, uvećana se štitnjača smanjila, kao da sam dobila uvid da će sve biti u redu. Oduševljena ovim neočekivanim rezultatima, ubrzo sam otišla i na osobnu rekonekciju, nakon koje sam doista počela mijenjati svoj odnos same prema sebi. Došli su neki novi interesi, saznanja, poznanstva, neki ljudi su jednostavno nestali iz mog života, a došlo je mnogo drugih.

Moć mijenjanja sebe


Što je osobna rekonekcija i koju ulogu proces ima u današnjem stilu življenja?

- Osobna rekonekcija je ponovno povezivanje naših meridijalnih linija i točaka sa Zemljom i Univerzumom. Ponovno se povezujemo s našom izvornom vibracijom, ubrzava se naša evolucija, postajemo svjesniji šire slike koje nam život pruža. Osobe koje su prošle kroz ovaj proces često svjedoče promjenama zanimanja, mjesta stanovanja, svjesno odabiranje napretka, povezivanjem s višim jastvom i inteligencijom univerzuma, nadilaženje strahova… Osobna se rekonekcija radi samo jednom u životu. Živimo u doba velikih promjena i nema sumnje da smo kao kolektivna svijest doista krenuli tim putem. Iako izgleda nemoguće utjecati na sukobe koji se u ovom trenutku događaju, možemo osvijestiti da imamo tu moć da mijenjamo sebe, pokažemo svojoj bližoj okolini svojim primjerom i tako širimo koncentrične krugove promjene. Ali uvijek je potrebno početi od osobe u ogledalu.

Gdje se može saznati više o ovoj temi?

- Mrežne stranice The Reconnection, Reconnective Academy International, Institut za Rekonektivno iscjelivanje odličan su izvor informacija. Uskoro ću održati i predavanje u GISKO-u o ovoj temi.

Kad smo kod knjižnice, preporučite nekoliko naslova našim čitateljima.

- To bi svakako bili dr. Eric Pearl Rekonekcija, iscijeli druge, iscijeli sebe, Radhanath Swami Potraga za domom i Zoran Salopek Neboder života.