Crna kronika
CRNE BROJKE U PROMETU

U pet nesreća ozlijeđeno 11 osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji
Objavljeno 29. lipnja, 2024.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji, tijekom četvrtka, policija je evidentirala sedam prometnih nesreća, od čega dvije nesreće s materijalnom štetom u Vinkovcima i Županji te pet nesreća s ozlijeđenim osobama. Ukupno je ozlijeđeno 11 osoba, tri teže i osam lakše.

Crni niz započeo je oko 5.35 na raskrižju državne ceste broj D55 Vinkovci - Županja i benzinske postaje, gdje se 42-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine kamionom uključivao na kolnik D55 skrećući ulijevo, a da nije propustio sva vozila. Pritom je u lijevi bočni dio kamiona udario drugi kamion, kojim je upravljao 27-godišnji državljanin BiH. Od siline udara došlo je do prevrtanja kamiona i poluprikolice kojim je upravljao 42-godišnjak. On je teško ozlijeđen. Oko 6.05 u Vinkovcima, na raskrižju ulica, 36-godišnjak je upravljao biciklom i, unatoč crvenom svjetlu na semaforu, ušao u raskrižje skrećući ulijevo, pri čemu je došlo do naleta policijskog vozila na biciklista koji je lakše ozlijeđen. Oko 9.35 na autocesti A3 Zagreb - Lipovac 60-godišnji državljanin Turske je zbog brzine neprilagođene kolniku skliskom od kiše te slabe vidljivosti zbog pljuska sletio automobilom s ceste udesno na zelenu površinu i potom u kanal. Pri slijetanju vozač i dvije putnice u dobi od 18 i 57 godina zadobili su lake ozljede.

Oko 10.10 u Mirkovcima 51-godišnji vozač automobila, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, naletio je na 57-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Pješakinja je teže ozlijeđena. Oko 13 sati na autocesti A3 Zagreb - Lipovac 26-godišnji državljanin Srbije zbog umora je pomaknuo automobil udesno i udario u odbojnu ogradu. U prometnoj nesreći vozač i troje putnika u dobi od 68, 25 i 37 godina lakše je ozlijeđeno, a 54-godišnja putnica ozlijeđena je teže. Protiv trojice vozača u dobi od 42, 51 i 26 godina bit će podnesena kaznena prijava, a protiv ostalih počinitelja prometnih nesreća slijede odgovarajuće prekršajne prijave.

Istoga dana u Osječko-baranjskoj županiji evidentirano je osam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna je osoba teže ozlijeđena, a dvije su zadobile lakše ozljede. Pet prometnih nesreća evidentirano je na području Postaje prometne policije Osijek te po jedna na području PP Beli Manastir, Belišće i Našice. U Gorici Valpovačkoj, oko 9.10 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. Dvadesetogodišnjak je upravljao quadom i uključivao se u promet na kolnik Ulice Stjepana Radića, a da prethodno nije propustio sva vozila. Pri tome je naletio na automobil kojim je upravljala 47-godišnjakinja. Nakon naleta došlo je do prevrtanja i pada vozača s quada. Vozač quada koristio je zaštitnu kacigu, a vozačica automobila za vrijeme vožnje koristila je sigurnosni pojas.

- Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštovanje prometnih propisa. Posebice apeliramo na vozače da prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivost (svitanje i sumrak), stanju kolnika (mokar, sklizak) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti: biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe) - poručuju iz PU vukovarsko-srijemske. S.Lacić
3

vozača su kazneno prijavljena zbog izazivanja nesreća

Možda ste propustili...

POGINUO U KUTINSKOJ PETROKEMIJI

Radnik iz Egipta pao s visine od 20 metara

KAZNENO PRIJAVLJENA ŽENA S NAŠIČKOG PODRUČJA

Oduzeli joj šest kilograma duhana

BJELOVAR: PALI S QUADA, ELEKTRIČNOG ROMOBILA...

Crni petak, petero djece u bolnici