Mozaik
SPLITSKA GRUPA NAJAVILA VELIKI KONCERT U TVORNICI

TBF slavi 20 godina hit-albuma "Maxon Universal"
Objavljeno 28. lipnja, 2024.
Splitska ikona TBF svojim istaknutim albumom "Maxon Universal" ispisala je neke od najvažnijih stranica domaće glazbene povijesti, a upravo to izdanje ove godine obilježava 20. obljetnicu od objave. Tu jubilarnu brojku od izlaska albuma koji je publici donio hitove "Alles Gut" i "Nostalgična" bend će proslaviti velikim samostalnim koncertom u subotu, 23. studenoga, u zagrebačkoj Tvornici kulture. Ulaznice su dostupne u prodaji na online-platformi Core Event.

Prije 20 godina TBF je s producentom Draganom Lukićem Lukyjem radio na svom tada trećem studijskom albumu. Za razliku od prethodnika, pjesme za novi album snimali su instrumentalno, a sampleove i scratcheve iskoristili kao dodatke i ukrase te su na taj način ušli u novu fazu svog djelovanja i postali bend kakvim ih poznajemo i danas.

Album “Maxon Universal” objavljen je u srpnju 2004., a donio je neke od jedinstvenih pjesama kojima je TBF osvojio publiku i kritiku, pa čak i pet nagrada Porin u ključnim kategorijama. Tu su klasici “Alles Gut”, “Nostalgična”, “Šareni artikal” i “UV zrake”. S ovim albumom TBF je zadobio pažnju šire javnosti, kao i pozitivne osvrte glazbene kritike, te zakoračio na put k oblikovanju u jedan od najistaknutijih i jedinstvenih autorskih bendova domaće glazbene scene. T.K.
Možda ste propustili...

U BELOM MANASTIRU SNIMA SE DRUGI DIO FILMA "WRONGFUL DEATH"

Bai Ling o Baranji i okolici: Krasni ljudi, obilne porcije i divan krajolik

ZAVRŠILO PRVO IZDANJE FESTIVALA SLANO FILM DAYS

Sa zajedničkim ciljem stvaranja filmske umjetnosti

Najčitanije iz rubrike