Mozaik
PJEVAČ JEDNOG OD NAJVEĆIH HITOVA 2000-IH

Umro je Shifty Shellshock, frontmen Crazy Towna
Objavljeno 25. lipnja, 2024.
Frontmen rap-rock skupine Crazy Town, Shifty Shellshock, preminuo je u dobi od 49 godina.

Shellshock, čije je pravo ime bilo Seth Brooks Binzer, preminuo je 24. lipnja, a pjevač je pronađen u svome domu. Uzrok njegove smrti trenutačno nije poznat.

Shellshock se proslavio ranih 2000-ih s Crazy Townom, koji je osnovao 1999., a čiji je najveći hit bio "Butterfly", koji je bio broj jedan na glazbenim ljestvicama diljem svijeta, uključujući Billboardovu Hot 100 ljestvicu. Bend je 2002. izdao drugu ploču, ali se ubrzo raspao. Crazy Town ponovno su se formirali 2007. i objavili svoj treći album "The Brimstone Sluggers" 2015. Shellshock je imao uspješne projekte i izvan Crazy Towna.

Pjevač Crazy Towna dugo se borio s ovisnošću o drogama te se pojavljivao u raznim reality showovima kako bi se lakše riješio ovisnosti. Imao je i problema sa zakonom, pa je tako 2012. bio osuđen na tri godine uvjetne kazne zbog posjedovanja droge. Također je 2001. priznao u intervjuu za Rolling Stone da je bio uhićen zbog krađe u trgovinama i da je godinama konzumirao droge, a i ilegalno ih je prodavao.

Godine 2022. prohodao je s američkom glumicom Soleil Moon Frye, koja je glumila u NBC-jevu sitcomu "Punky Brewster", a nekoliko mjeseci nakon njihova prekida uhićen je u Los Angelesu zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iza sebe je ostavio tri sina. D. Miklić

Danijel Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike